Ingredienser til 4 porsjoner:ca. 1 kg storfekjøtt med bein - høyrygg, bog, bryst eller bibringe ca. 1 1/2 l vann 2 ts salt 150 g hodekål 2-3 gulrøtter 100 g sellerirot og/eller persillerot 1 liten purre pepper og salt
Kok opp vannet og legg kjøttstykkene i så hele som mulig. La vannet koke opp igjen og skum godt av. Dryss i salt og legg i det grønne av purren. La det trekke – ikke koke! - under lokk til kjøttet er mørt, etter cirka 1-1 1/2 time. Skum godt av fettlokket med en øse. Grønnsakene vaskes, renses og deles i terninger. Kålen strimles fint opp. Ha grønnsakene i gryten. La alt trekke til grønnsakene er møre - ca. 10 minutter. Mens grønnsakene trekker, sil opp kraft fra suppen og lag løksaus og klimper (se framgangsmåte under). Når grønnsakene er ferdige, smaker du til suppen med salt og pepper. Ta opp kjøttet og skjær det i skiver før servering.
|
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar