onsdag 17. november 2010

Penger er ikke alt

Penger er ikke alt


Penger kan svært ofte hjelpe til der nøden er stor,men verden i dag trenger virkelig flere mennesker som ber om visdom og kjærlighet istedenfor penger og ære.
I dagens samfunn dreier ALT seg om penger,så vi glemmer å være medmenneske.

De fleste av oss har heldigvis fått lov til å oppleve å bli elsket og selv å elske en annen.
Det er noe vakkert over kjærligheten. Det hele starter med en forelskelse hvor verden lyser mot en og alle mørke nyanser blir borte. Det finnes ikke feil på den utkårede. Alt er sjarmerende og spennende.
Der andre ser en som alltid kommer for sent, ser den forelskede en som drømmer seg litt bort. Der andre ser en som er striks og bestemt, ser den forelskede en som har orden og er beslutsom.
Etterhvert, dersom forholdet får lov å utvikles, endres dette bilde og man ser nok at også den utvalgte har sine svake sider. Men dersom forelskelsen går over til kjærlgihet kan vi likevel leve med svakhetene og bristene. Kjærligheten gjør det mulig. Den er sterkere.
Paulus taler til oss om hvordan Jesu kjærlighet vil gjøre en god gjerning i oss. Hva vil det si at vår kjærlighet må bli mer og mer rik på innsikt og dømmekraft? Jeg syntes det høres spennende ut.Kjærligheten er altså ikke noe vi bare har og som er lik for alle, men her kan vi også få mer innsikt, mer visdom og mer dømmekraft.
Det er vel det som skjer når Gud vil fullføre den gode gjerning i oss. Det er flere måter vi kan få innsikt og dømmekraft på.
I vårt moderne samfunn er det ikke grenser på kunnskap som kommer til oss. Dersom vi leser fagplanene til de ulike fag i grunnskolen, så er det helt inponerende alt hva våre barn og ungdommer skal i gjennom i løpet av den 10- årige skole.
Dersom det er noe vi lurer på kan vi bare google det på internett og vi får ofte opp flere tusen treff. Kunnskap er en måte å få innsikt og dømmekraft på,men slett ikke den eneste.
Jeg tror kanskje Paulus tenker på noe mer når han ber om at kjærligheten må bli mer og mer rik på innsikt og dømmekraft. Da handler det også om visdom som ikke bare kan leses i en bok eller på nettet.
Denne visdommen arves ofte fra genersjoner før oss, ved å lytte og erfare. Ved å modnes og la kjærligheten få rom. Visdom er kunnskap fyllt av kjærlighet.
Salomo gikk for å være en veldig vis person. Da han fikk lov å ønske seg noe fra Gud ba han ikke om penger og ære, men visdom og kunnskap.
Verden i dag trenger flere mennesker som ber om visdom og kjærlighet istedenfor penger og ære. Penger kan svært ofte hjelpe til der nøden er stor. Vi skal ikke bagatellisere det,men den store lykken er ikke å vinne i lotto. Det er andre verdier som gir et godt liv.
La vår bønn i dag derfor bli at vi får kjærlighet som blir mer og mer rik på innsikt og dømmekraft.
Med dette ønsker jeg dere alle en velsigna god dag her fra Katthult.
Hilser dere også med Filipperne 1 fra vers 3 til vers 11.

1 kommentar:

  1. takk for ordet jeg fikk,hærligt å lese.Fint å lese innlegget ditt- Penger er ikke alt nei.Så fine bilder.

    SvarSlett