Frikasse med rødspette
4 porsjoner
Middels
20 - 40 min
Fisk og grønnsaker med en god saus, det er frikassé. Enkelt å lage og en god rett som faller i smak for de fleste. Denne retten kan lett varieres med andre grønnsaker og annen fisk.
Ingredienser
500 g rødspettefilet
2 stk gulrot
0,5 stk sellerirot
1 stk selleri
13 stk sukkererter
1 stk persillerot
1 bunt vårløk
5 dl vann
1 ts salt
Frikassésaus
2 ss smør
3 ss hvetemel
5 dl vann
1 dl melk
2 ss persille
salt og pepper
Framgangsmåte
- Rens og skjær grønnsakene i pene kubber, terninger eller staver.
- Sukkerertene deles i to eller tre, vårløken i tykke skiver.
- Hakk det grønne på vårløken, det har mye smak.
- Kok opp vann med salt og kok grønnsakene hver for seg til de er knapt møre.
- Det grønne på vårløken skal ikke kokes.
- Smelt smøret til sausen, rør inn melet og la det fres i 1-2 minutter.
- Spe med grønnsakvannet til en fyldig saus.
- Spe i fløten og la sausen småsurre i 5-10 minutter
- Smak til med salt og pepper.
- Varm alle grønnsakene i sausen og rør inn det grønne av vårløken og persille til slutt.
- Kok opp vann til fisken, tilsett salt.
- Skjær fisken i porsjonsstykker og legg dem i.
- La fisken trekke til den er så vidt gjennomkokt, 4-6 minutter.
- Anrett grønnsakene i sausen i et dypt fat og legg fisken over.
- Server med kokte poteter eller brød.
- http://www.godfisk.no
Olá,boa tarde!Jan,muito obrigada por sua visita em meu blog.sou sua mais nova seguindora.Que delicia esta receita,adorei vou copiar para fazer no dia de páscoa,meu esposo e eu adoramos peixe.
SvarSlettUm abraço a vocês,Fiquem com Deus...
OH, Vad gott! Jag älskar fisk. I morgon ska jag ha kokt potatis, varmrökt lax med kall romsås,grönsaker...Det du. mums!
SvarSlett