mandag 31. oktober 2011

Banankaka med chokladbitar

Dette er jo ikke noe vi tar til frokost,
men jeg syns den så fantastisk god ut,
så jeg vil gjerne dele den med dere.



Typ: Bakverk
Tillagningstid totalt: 1 time
Arbetstid: 15 min 
Ingredienser:  pers.
450 g strösocker(Läs om)
225 g osaltat smör(Läs om)
5 bananer(Läs om)
4 ägg(Läs om)
50 g hasselnötter(Läs om)
50 g havregryn(Läs om)
100 g mörk choklad(Läs om)
1/2 tsk bordssalt(Läs om)
2 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker(Läs om)
1 1/4 dl kärnmjölk(Läs om)
350 g vetemjöl(Läs om)
Pynt:
mörk choklad(Läs om)
Tillagning:
-Socker och smör blandas ihop ordentligt och sedan tillsätts ett ägg åt gången. Resten av ingredienserna blandas i smeten.

-Smeten hälls i en passande smord kakform och bakas i ca. 45 min. på 200°C. Den varma kakan dekoreras med hackad mörk choklad.

3 kommentarer:

  1. WOW,den ser verkligen jättegod ut!!!Tack för receptet!!! MUMS!!!

    SvarSlett
  2. HALLÅ DÄR...Katthultarn !!! Spara lite, till mig också...Jag är på väg...Hahaha!!! / Super gott!!!

    SvarSlett
  3. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett