søndag 3. april 2011

Fårikål på Brasiliansk

Carne no Tacho com Couve (Foto: Opplysningskontoret for Kjøtt/Alf Börjesson)
CARNE NO TACHO COM COUVE.
Hvem sa at fårikål bare kunne lages på den norske måten?

Ingredienser

  • 1 kg lammekjøtt med ben
  • 100 g bacon
  • 1 1/2 dl rødvin
  • 1 dl vann
  • 1 kålhode
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 1 ts allehånde

Løkstekt ris

  • 1 løk
  • 3 ss olje
  • 3 dl ukokt ris
  • 6 dl vann

Slik gjør du

Skjær kjøttet i store terninger og bacon i små.
Stek bacon først og så lammekjøttet i fettet fra baconet.
Ha alt over i en gryte, hell over vin og vann. Legg på lokk og kok opp.
Del kålen i store biter og legg over kjøttet. La småkoke i ca. 45 minutter til kjøttet er mørt. Smak til med salt, pepper og allehånde.
Legg kål og kjøtt på serveringsfat og server sjyen ved siden av.
Løkstekt ris
Finhakk løken og stek den gyllenbrun. Tilsett olje og ha i ris. La det surre til det blir blankt i 3-4 minutter.
Ha på vann og kok opp. Slå ned varmen, kok 20 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar