onsdag 6. april 2011

Påskeeggkake


SIDEN DET GÅR MOT PÅSKE LEGGER JEG INN DENNE
FANTASTISKE OPPSKRIFTEN.
DEN ER BARE UTROLIG GOD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Påskeeggkake

Ingredienser

  • Bunn:

    egg
  • 1½ dl sukker
  • 1 dl potetmel
  • 3 ss kakaopulver
  • 1 ts bakepulver
  • Fyll 1:

    5 dl iskrem
  • Fyll 2:

    3 dl TINE Kremfløte
  • 1 ts vaniljesukker
  • Skall:

    300 g marsipan
  • Glasur:

    200 g melis
  • eggehvite


    Slik gjør du

    1.  
      Langpanne, ca 25 x 30 cm
      I stekeovnen: 250 °C i ca 5 minutter
    2. Bunn:

       
      Visp egg og sukker til eggedosis. Bland potetmel, kakao og bakepulver og sikt det i eggedosisen. Fordel deigen utover i en langpanne dekket med bakepapir. Stek kaken midt i ovnen. Hvelv den ut på et bakepapir. Dra av det øverste papiret. Avkjøl.
    3. Slik får du eggefasong:

       
      Skjær ut to eggeformede deler (ovalt). (NB Lokk på ovalt isbeger kan brukes som mal) Skjær den ene delen ca 2 cm enn lokket og den andre ca 3 cm større. Legg den minste dele på et fat og legg isen oppå langs midten. Legg den største biten oppå. Form kaken til et egg. Sett kaken i fryseren.
    4. Skall og dekor:

       
      Farg marsipanen med gul konditerfarge. Kjevle den ut, gjerne mellom to ark plastfolie. 
      Bland melis med eggehvite. Rør til en jevn glasur. Fyll i en sprøytepose, eller lag kremtut av bakepair/matpapir. Visp fløten stiv med vaniljesukker. Fordel kremen rundt kaken. Dekk til slutt med marsipan. Dekorer med melisglasuren.

    1 kommentar:

    1. Hummmmmm !!!! Isto deve estar muito bom !!! Olá Jan, espero q todos estejam bem. Vou tentar fazer esta receita. Deus abençõe sua semana e tenha uma ótima páscoa com a sua família.

      SvarSlett