torsdag 20. januar 2011

Den Hellige Ånd

Alt i ditt liv med Gud er avhengig av at du får Den hellige ånd. Men hvordan få del i ham?
Du har bedt om Den hellige ånd. Du har ransaket deg selv om det er noe i ditt liv som skulle stenge ham ute. Du har prøvd flere lydighetshandlinger også. Men like langt er du kommet. Nå har du vært en kristen i lang tid, men du har aldri fått klarhet over hvordan du skal få Den hellige ånd.
Kanskje ordet i dag kunne hjelpe deg litt. Var det ved lovgjerninger dere fikk Ånden? spør apostelen. Det vil si: Var det ved noe de gjorde? Var det ikke ved troens forkynnelse?
Når du hører eller leser ordet om Kristus og tar imot det i tro, får du Den hellige ånd. Ånden er i Ordet og virker gjennom Ordet, og hvor det høres og tros der virker Ånden.
Se på Kornelius (Ap.gj. 10). Han var en from mann som fryktet Gud og gav mange almisser og ba mye til Gud. Men Den hellige ånd hadde han ikke. Da så Peter kom og forkynte evangeliet om Jesus, da falt Den hellige ånd på alle som hørte Ordet. Så viktig er det å bruke og høre ordet om Kristus.

1 kommentar:

  1. Fint,Jan!!!Vill tillägga att vi får den Helige Ande såsom gåva, när vi begravt den gamla människan i dopets grav,såsom en pant på arvet!!!Ha en kjempefin dag,själv ska jag åka och jobba,men det kan ju bli fint det med,ha,ha!! Herren välsigne dig och de dina!!!

    SvarSlett