fredag 14. januar 2011

Englen og dragen
Andakt av David Ødegård.


Det var en gang en gutt som kjempet mot en stor rød drage, som bodde både på innsiden av og på utsiden av gutten. Uansett hvilke våpen gutten brukte, virket det som om dragen slapp unna. Den gjemte seg i mørke kroker. 

engel_drage_200x250.jpg
En dag kom Herren til gutten og gav Ham en gave. Denne gaven viste seg å være det eneste våpenet som kunne binde den røde dragen.
Gaven som gutten fikk var sanne tårer. Han begynte straks å bruke dem, og ganske snart begynte de å motarbeide dragens makt. De mektigste tårene, som ble kalt frihetstårer, drev dragen ut av gutten og bandt den med Herrens blod.

Likevel hadde dragen noe kontroll over ham . Gutten hadde beholdt en gave som dragen hadde gitt ham. En vakker liten medaljong som hang rundt guttens hals. På baksiden av medaljongen var det et ansikt. Denne gaven som gutten holdt fast ved var frykt.

Herren kom til ham og åpenbarte sannheten om medaljongen. Gutten kastet medaljongen. Herren rakte fram sin hånd, og i den lå det en ny gave og gaven var ekte glede. Gutten tok også denne gaven i bruk umiddelbart, og fryktens ånd kunne ikke lenger kontrollere ham. 

Men minnet om dragen holdt ham likevel fanget, for så lenge dragen levde minnene.

I Himmelen ble det da en mektig engel innkalt framfor Faderen. Fredsfyrsten tok da til ordet og sa til engelen; Ditt navn er Fred, for du sendes ut for å drepe frykt ved Min hånd.

Engelen åpenbarte seg for gutten og gav ham enda en gave. Gaven var Jesu Kristi Fred, og gutten tok imot med skjelvende hender. Når gutten begynte å be med den nye gaven ,begynte engelen sin ferd mot dragen og dens frykt. Jo mere av Jesu Kristi Fred gutten brukte, jo fortere bevegde engelen seg.

Nådens Guds vrede ble da opptent mot dragen, og guttens bønner ble kraftigere. Engelen Fred ble ved dette fylt med nytt mot, og drepte dragen ved Herrens hånd. Når gutten så at dragen var død, forandret han skikkelse. Gutten ble til en ung mann og kapper, kroner og herlighet ble gitt ham fra himmelen. Den Sønnen får frigjort blir virkelig fri!

6 kommentarer:

  1. En fantastisk fin och intressant blogg du har Jan. Jag är med som följare nu. Jesus är med dig. Kram Annika.

    SvarSlett
  2. Ps. Om du vill ha bilden med hunden och barnet som ber kan jag skicka över den till dig, om jag får din E-post adress ?

    SvarSlett
  3. Instämmer i Annikas ord! En härlig blogg du har. Jag lägger till mig som följare jag också.
    Gud välsigne dig!

    SvarSlett
  4. Jag ansluter mig också till denna härliga blogg!!! Herren välsigne dig i denna din tjänst,Jan!!! KRAM!

    SvarSlett
  5. Så koselig at dere tok turen innom!!!!
    Og EKSTRA koselig at dere er fra Sverige!!!
    Jeg elsker Sverige,og har de siste årene prøvd og få min fru med på og flytte dit,men hittil har det ikke gått.Vel,bønnens makt er stor!!!HEHE!!!
    Jeg ønsker dere alle Guds rike velsignelse,å hilser med Romerne 8 fra vers 24 til vers 32.
    Varm hilsen fra Jan S.

    SvarSlett
  6. Ha,ha!!! Jeg elsker Norge (har lite rötter där),Annika och jag sjunger mycket på norska när vi är ute på möten. Ni har ju Aage Samuelsen,hemma hos Herren nu,men alla sångerna lever vidare. Så har ni Evangeliesenteret,Österbo, där vi var i somras,er underbara natur,osv........KRAM!!!

    SvarSlett