søndag 20. mars 2011

HER KOMMER EN SPENNENDE RETT,SOM JEG ALDRI SELV HAR SMAKT,
MEN SOM JEG SYNS SER UTROLIG GOD UT.
JEG HAR FÅTT SÅ MANGE VENNER FRA BRASIL,
SÅ JEG VIL PÅ DENNE MÅTEN GI DE EN SPESIEL HILSEN.

GUD VELSIGNE DERE,ALLE MINE VENNER FRA BRASIL!!!!!!!!!!!!!!!
DEUS ABENÇOE A TODOS MEUS AMIGOS DO BRASIL

DENNE RETTEN MÅ PRØVES PÅ KATTHULT.
NOEN ANDRE SOM VIL PRØVE,OG SÅ GI MEG EN TILBAKEMLD?
FEIJOADA-BRASILS NASJONALRETT
 Nasjonalretten i Brasil

Brasils nasjonalrett. 4 vanlige porsjoner.
Ingredienser:
½ kg brune eller svarte bønner
Kjøtt (rester, for eksempel småstykker av salt eller ferskt svinekjøtt, fleskeknoker og røkte pølser – helst litt av hvert)
1 løk
vann
mel
litt krydder
olje eller margarin til stekingen

Bløtlegg bønnene over natten. Sil av bløtleggingsvannet. Hakk løken og brun den lett i oljen.
Tilsett bønnene pluss vann som dekker bønnene med noen centimeter (1,5 til 2 l vann). Tilsett buljongterninger etter vannmengde.
Fremgangsmåte:Legg bønnene i vann kvelden før. Sil av bløtleggingsvannet og tilsett nytt vann for å koke bønnene. Tilsett vann slik at bønnene er dekket med noen centimeter vann (1,5 til 2 liter vann). Kok bønnene i 3 timer. Når bønnen har kokt i 2 timer, legges kjøttet i. Pølsebitene legges i 15 min. før maten skal være ferdig. Når kjøttet er kokt, tas det opp og skjæres i biter. Bein fjernes og kjøttet legges tilbake i gryta. Skjær opp løken og brun den i litt margarin eller olje. Strø 3 spiseskjeer mel over og rør godt. Hell blandingen over feijoadaen og rør godt igjen. Ta oppi krydder til slutt, som er passe etter din smak.
Forslag til krydder som kan brukes er: hvit pepper, paprikapulver og tabasco, men husk at tabasco er sterkt så ikke overdriv, smak deg frem.  
Tilbehør:Feijoadaen spises til ris, salat og appelsin skåret i skiver.




3 kommentarer:

  1. To oferecendo para você um selinho no Alma Minha Alma..

    obrigada por está sempre presente..

    bjos

    SvarSlett
  2. Obrigado pela visita!
    Feijoada? Adoro!
    bjos
    Volte sempre

    SvarSlett
  3. Jag kommer Jan, det ser jätte gott ut. Hur dags är maten klar...??? Haha...TACK GODE GUD ATT DU VÄLSIGNAR MATEN I JESU NAMN AMEN! Kram!

    SvarSlett