fredag 25. mars 2011

Lammestek med grønnsaker

Lammestek med grønnsaker

Antall porsjoner: 14

Ingredienser

  • lammebog
  • lammeside
  • 6 ts salt
  • 2 ts nykvernet pepper
  • lime , saft og revet skall av
  • 2 ss revet ingefær
  • 500 g gulrøtter
  • 500 g persillerøtter
  • 500 g sjalottløk
  • 500 g blomkål
  • 5 dl hvitvin


    Slik gjør du

    1.  
      I stekeovnen: 150oC
    2.  
      Skjær bor løse hinner og fett.
      Gni bogene og sidene inn med salt, pepper, lime og ingefær og legg dem i langpanne.
    3.  
      Skrell og del grønnsakene i passe biter og legg dem rundt bogene. Hell på vin.
      Sett steketermometer i bogene og stek til termometeret viser 68 oC.
    4.  
      Ta bogene, sidene og grønnsakene ut av ovnen.
      Sil av kraften og kok den inn til halv mengde.
    5.  
      Server gode kokte poteter til. Mandelpoteter hører til ved juletider.

    1 kommentar:

    1. Ser väldigt gott ut det där!!! Jag vill önska en skön och välsignad helg,till er i Katthult!!! KRAM!

      SvarSlett