Ingredienser
Bunn:
2 eggehviter
- 2 dl hasselnøtter
- 2 dl melis
Fyll:
2 gelatinplater
- 3 eggeplommer
- 1 egg
- 1½ dl sukker
- 1 vaniljestang
- ½ dl madeira-vin eller italiensk marsalavin eller annen søt dessertvin
- 3 dl (gjerne frosne) bringebær
- 3 dl TINE Kremfløte
Garnering:
50 g mørk sjokolade
Pynt:
10 bringebær
Kaken rekker til ca. 10 personer
Tips
"Semofreddo" betyr halvfrossen, og slik skal den spises. Dette er en italiensk iskake med mange gode smaker.
Slik gjør du
Rund form med løs kant, 24 cm i diameter
I stekeovnen: 200 °C i 10 – 12 minutter
Bunn:
Visp eggehvitene til hard marengs. Hakk nøttene grovt og bland dem med melisen. Bland det forsiktig med eggehvitene. Legg et bakepapir i bunnen av formen ved å spenne det over bunnen og feste det med den løse kanten. Fordel nøttemassen i formen og stek bunnen.
Fyll:
Løsne bunnen forsiktig fra kanten. Ta den ut av formen og avkjøl.
Legg gelatinplatene i bløt i ca 5 minutter. Visp eggeplommene og egget med sukker i minst 5 minutter. Kryst vannet av gelatinen og smelt den i ca ½ dl kokende vann.
Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Bland det med vinen, 2 dl av bringebærene og gelatinen i eggeblandingen. Vend forsiktig inn den vispede fløten. Hell kremen over nøttebunnen, dekk til med plast og sett den i fryseren. Bør står ca 5 timer til innfrysnig.
Ved servering:
Ta kaken ut av fryseren 10 – 15 minutter før servering. ”Semifreddo” betyr halvfrossen, og slik skal den spises.
Smelt sjokoladen og gjør et rutemønster over den frosne kaken rett før servering. Pynt med bringebær.
Que delícia!
SvarSlettVou fazer para o almoço de domingo
Estou festejando 100 seguidores
passa lá