fredag 15. april 2011

Appelsindessert


Ingredienser
9 plater gelatin
3 dl ferdig vaniljesaus
2 dl Nora appelsinjuice
3 egg
2 ss sukker
1 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte

Appelsinsaus med kanel:
1 1/2 dl Nora appelsinjuice
1 hel kanelstang
2 ss sukker
1 ts maisennamel

Pynt:
Appelsinbåter, mynte og kanelstang


Slik gjør du


1. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann ca. 5 min. Klem ut vannet og smelt gelatinen i ½ dl kokende varmt vann. Bland vaniljesaus og appelsinjuice og rør inn smeltet gelatin.

2. Visp eggene med sukker til eggedosis. Bland eggedosis med vaniljesausen. Visp kremfløten og vend den inn til slutt. Hell fromasjen i en form og la den stivne i kjøleskapet.

Appelsinsaus:
1. Bland appelsinjuice, samt kanelstang med maisennamel og sukker. Gi dette et oppkok under omrøring. Avkjøl sausen og ta ut kanelstangen.

2. Hvelv fromasjen på et fat og hell over sausen. Pynt med urteblader og appelsin.

Desserten fylles i en 1 1/2- 2 liters form.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar