fredag 15. april 2011

Og så litt snadder til kveldskaffen

Ingredienser
Bunn:
200 g kjeks
100 smeltet smør

Ostefyll:
250 g kremost, naturell
2 ss aprikossyltetøy
6 ts gelatinpulver
6 dl krem
2 ss sukker

Aprikoslokk:
ca. 1 glass (400 g) aprikossyltetøy

Fylles i en springform, ca. 26 cm i diameter

Slik gjør du

Bunn:
1. Knus kjeksen i en food-processor, tilsett det smeltede smøret og bland godt.
2. Presses utover i en smurt i form. Settes kaldt

Ostefyll:
1. Rør romtemperert ost sammen med syltetøyet. 2. Rør ut gelatinpulveret som anvist på pakken. 3. Pisk krem og sukker og vend dette inn i ostekremen, litt om gangen. 
4. Tilsett varm gelatinblandingen i en tynn stråle litt etter litt, mens du rører forsiktig. Settes i kjøleskapet til ostekremen stivner.

Aprikoslokk:
Rør litt i syltetøyet og bre det utover. Settes kaldt frem til servering. 

Pynt med tørkede aprikoser og sitronmelisse - kos deg!

3 kommentarer:

  1. Ja takk!!!Denne kan du svært gjerne lage til meg!!!Tar opp bestilling!
    Store klem fra Sol

    SvarSlett
  2. Knack,knack,knack.......är du vaken,Katthult???????........Får man komma in och få sig en bit??? Du lägger ut så goda recept,att man blir alldeles "galen"!!! Och jag som behöver gå ner några kilo.........!!!

    SvarSlett
  3. Olá querido irmão,

    " O Senhor é a minha força e o meu escudo; nele o meu coraçao confia, e dele recebo ajuda." Salmos 28:7

    Salam!! Paz seja convosco,

    Abraços
    Suely

    SvarSlett