Brød, Langtidsheving
Dette er et fint hverdagsbrød. Jeg synes dette brødet holder godt å fuktigheten så den varer flere dager på benken.
450 g hvetemel
50 g hvetekli (kruskakli)
9 g salt (1.8% av melvekten)
385 g vann (77% av melvekten)
fersk gjær. En liten klinkekule
Fremgangsmåten er som for fint jerngrytebrød.
Rull deigen i hvetekli før den settes til andre gangs heving.
Jeg synes det er lettere å beholde en stiv skorpe på dette brødet,
så jeg lagrer i plastpose om det ikke spises opp det første døgnet.
Sett ovnen på 250 grader og sett inn jerngryten med lokk. Når ovnen er klar tar du ut gryten og heller deigen over i gryten slik at brettsiden nå kommer øverst. Dryss litt mel over om ønskelig, sett på lokk og stek i 30 minutter. Ta så av lokket, reduser temperaturen til ca 220 grader og stek i 15 minutter til. Det siste steget gjør skorpen god og sprø.
450 g hvetemel
50 g hvetekli (kruskakli)
9 g salt (1.8% av melvekten)
385 g vann (77% av melvekten)
fersk gjær. En liten klinkekule
Fremgangsmåten er som for fint jerngrytebrød.
Rull deigen i hvetekli før den settes til andre gangs heving.
Jeg synes det er lettere å beholde en stiv skorpe på dette brødet,
så jeg lagrer i plastpose om det ikke spises opp det første døgnet.
Sett ovnen på 250 grader og sett inn jerngryten med lokk. Når ovnen er klar tar du ut gryten og heller deigen over i gryten slik at brettsiden nå kommer øverst. Dryss litt mel over om ønskelig, sett på lokk og stek i 30 minutter. Ta så av lokket, reduser temperaturen til ca 220 grader og stek i 15 minutter til. Det siste steget gjør skorpen god og sprø.
Hi,thanks for coming and visit my children's blog.Here we are beggining to follow you!
SvarSlettVetekli? "Får man inte klåda, om man äter det?" Haha... Förlåt mig katthult, jag kunde inte låta bli. Haha... Men det ser gott ut. Kram!
SvarSlett