tirsdag 15. februar 2011

Du er alt for meg.

Av Edin Løvås.
Kolosserne 3 vers 9 til 11.«Du er alt for meg,» hvisker den forelskede gutten til jenta. Og hun ser ham smilende inn i øynene og svarer: «Og du, gutten min, du er alt for meg.» Tolvåringen kommer stormende hjem fra fotballkampen og forteller at han scoret alle målene. Og foreldrene ler og fryder seg sammen med ham og tenker: «Jammen er fotballen alt for sønnen vår.»
«Alt», det er et veldig ord, selv om det bare består av tre bokstaver. Men hva så med dette: «Kristus er alt»? Kan ikke det bli en slags syk fanatisme som gjør at folk glemmer familien og blir slurvete på jobben? Jo, slik kan det bli. Men det er ikke Guds mening. I stedet er det slik: Kristus betyr alt når det gjelder å finne en sunn og god livsstil. Han er ideal og forbilde. Her er det altså ikke bare tale om et sett gode råd og noen knep for å få livsglede inn i tilværelsen.
Og Kristus var ikke bare opptatt med det himmelske. Han var familiemedlem. I tretti år levde han sammen med far, mor og sine mange søsken. Bare i tre år vandret han omkring som predikant og helbreder. Ti ganger så lenge i familien altså. Og like mange år var han håndverker i en hard og krevende jobb. Kom altså ikke og si at Jesus var en syk fanatiker. Men til det sunne liv han levde, hørte også det varme, kjærlighetsfulle og gode forholdet han sto i til sin himmelske Far. Det var altså en fin balanse mellom jord og himmel i Jesu liv. Og det er den slags liv apostelen Paulus tenker på, når han skriver til Kolossermenigheten: «Her er Kristus alt.»
Gutten og jenta hvisket «alt» til hverandre. «Alt» skinte i øynene på den fotballgærne tolvåringen. Og Jesus er alt for det kristne mennesket og den menigheten hvor han eller hun har sin forankring.

1 kommentar:

  1. Amen,till detta fantastiska inlägg,JanSamuel!!!Du delar med dig så mycket gott på din fina blogg.Jag har jobbat i kväll,men var ändå tvungen att gå in på datorn och titta,innan jag lägger mig.God Natt och Herrens rika välsignelse!!!

    SvarSlett