onsdag 9. februar 2011

Katthultkaka

Og her er desserten:):)




KATTHULTKAKA

10–12 porsjoner 
Ingredienser
125 g mørk sjokolade +
125 g mørk sjokolade
100 g usaltet smør
5 knuste digestive-kjeks
3 1/2 dl hvetemel
4 dl Demerarasukker
1 ts natron
3 dl surmelk
4 egg
100 g valnøttkjerner

Til formen
smør 
brødrasp

Garnering
Melis


1. Forvarm stekeovnen til 175 °C. Smør og strø en stor, rund kakeform.

2. Smelt smøret i en kjele. Tilsett de knuste kjeksene og avkjøl.

3. Smelt 125 g mørk sjokolade sammen med 2 ss vann i en kjele under omrøring.

4. Hakk resten av den mørke sjokoladen (125 g) samt valnøttkjernene.

5. Bland demerarasukker, natron, mel, surmelk, egg og den smeltede sjokoladen i en bolle og visp til en jevn røre.

6. Bland de hakkede valnøttkjernene og den hakkede sjokoladen med de knuste kjeksene.

7. Hell kakerøren i formen og hell deretter over kjeksblandingen, som vil synke ned i røren.

8. Stekes midt i ovnen i ca. 50 minutter. Dryss over melis før servering.

1 kommentar:

  1. Låter jättegott!!! Jag tänker pröva. Men vad är natron??? Är det bakpulver?

    SvarSlett