KATTHULTKAKA10–12 porsjoner
Ingredienser 125 g mørk sjokolade + 125 g mørk sjokolade 100 g usaltet smør 5 knuste digestive-kjeks 3 1/2 dl hvetemel 4 dl Demerarasukker 1 ts natron 3 dl surmelk 4 egg 100 g valnøttkjerner
Til formen smør brødrasp
Garnering Melis |
1. Forvarm stekeovnen til 175 °C. Smør og strø en stor, rund kakeform.
2. Smelt smøret i en kjele. Tilsett de knuste kjeksene og avkjøl.
3. Smelt 125 g mørk sjokolade sammen med 2 ss vann i en kjele under omrøring.
4. Hakk resten av den mørke sjokoladen (125 g) samt valnøttkjernene.
5. Bland demerarasukker, natron, mel, surmelk, egg og den smeltede sjokoladen i en bolle og visp til en jevn røre.
6. Bland de hakkede valnøttkjernene og den hakkede sjokoladen med de knuste kjeksene.
7. Hell kakerøren i formen og hell deretter over kjeksblandingen, som vil synke ned i røren.
8. Stekes midt i ovnen i ca. 50 minutter. Dryss over melis før servering. |
|
|
Låter jättegott!!! Jag tänker pröva. Men vad är natron??? Är det bakpulver?
SvarSlett