onsdag 9. februar 2011

Hva er Guds vilje ?

Romerne 12 vers 1-2 og 3.
Hvordan kan et menneske finne Guds vilje med sitt liv? Hvordan leder Gud? Svaret er at han kan gripe inn ved et under. Noen har opplevd at Kristus kom til dem i et syn og talte direkte til dem. Det var dette som skjedde med Paulus da han kom gående på veien til Damaskus full av innbitt raseri mot de kristne. Han skulle til denne byen for å fengsle dem alle sammen. Da sto Kristus der, midt på veien, og talte til ham.
Andre har utviklet en åndelig følsomhet for hva Gud vil. Igjen er eksemplet hentet fra Paulus liv. Sammen med Timoteus var han på en ferd gjennom Lilleasia. Plutselig sto de ved et punkt hvor Ånden hindret dem i å gå videre. Derfor snudde de og endte til slutt i Europa.
Men Bibelen sier også at vi skal bruke vettet. Slik skriver apostelen: «I kraft av den nåde jeg har fått, sier jeg til hver enkelt av dere: Gjør deg ikke større tanker enn du bør, men bruk din forstand og vær sindig!»
Sett deg altså rolig ned. Ikke vent verken på syner eller andre åpenbaringer, men tenk rolig gjennom din situasjon. Forsøk etter evne å vurdere hva som er rett. Gjør du det, vil det fond av erfaring du har samlet gjennom din bibellesning, og de inntrykk du har fått av Jesus og hans liv, arbeide med deg innenfra, slik at du vurderer rett. For slik skriver apostelen også: «La dere ikke lenger prege av den nåværende verden, men bli forvandlet ved at sinnet fornyes, så dere kan dømme om hva som er Guds vilje: det gode, det som er til hans behag, det fullkomne.»

2 kommentarer:

  1. AMEN,Jan Samuel!!! Tack för ett gott inlägg! KRAM!

    SvarSlett
  2. Tack för ett bra inlägg. Tänkte även passa på att fråga: Är du inte färdig med köket snart? Så vi kan komma och få oss lite kaffe, syrran och jag? HAhahaha.....KRAM TILL DIG OCH FAMILJEN.

    SvarSlett