søndag 13. februar 2011

Søndagsmiddag fra Katthult



Urtekrydret ribbe

Urtekrydret ribbe
Har du smakt peppermiks, estragon og basilikum på ribba? Det er rett og slett fantastisk godt!!!
  • kgmidtribbe
  • 2tssalt
  • 1tspeppereller peppermiks
  • 1tstørket estragon
  • 1tstørket basilikum
SLIK GJØR DU:
1. Sag over ribbebenene og sag eventuelt av ryggbenet så ribba blir lett å dele opp når den er ferdigstekt. Gni inn ribba med salt og krydder.

2. Forvarm ovnen til 175° C. Legg ribba på rist over langpanne med fettsiden opp. Stek ribba i 1-1 1/2 time.

3. Server ribba med surkål, sjy og bakte epler fylt med svisker. Eplene kan bakes sammen med ribba de siste 20 minuttene av steketiden.
Og her kommer desserten.

Hjemmelaget sjokoladepudding


Slik gjør du.
Tilberedningstid: ca. 20 min
Antall porsjoner: 4 porsjoner

Dette trenger du. 

¾ stk plate kokesjokolade
1.6 dl vann
1.6 ss kakaopulver
1.6 ss kaffepulver, frysetørret
0.8 l melk
1.2 dl maisenna
0.8 dl sukker
1.6 ts vaniljesukker
Kremfløte til pynt

Kok opp vannet, brekk sjokoladen i små biter og smelt dem i vannet. Tilsett kaffe – og kakaopulver.
Rør sammen melk og maisenna til en klumpefri jevning. Hell jevningen i sjokoladeblandingen under stadig omrøring. Rør til blandingen koker og tykner.
Visp den tykke blandingen godt så den er jevn og fin før den helles i en bolle som er skylt i vann. Sett puddingen kaldt i kjøleskapet til den stivner helt. Hvelv den på fat eller server den fra bollen, gjerne pyntet med vispet krem.


1 kommentar:

  1. Det vattnas i munnen på mig när jag ser bilderna,och läser recepten!!! Tur för dig att jag bor så långt borta,Jan Samuel,ha,ha!!!

    SvarSlett