lørdag 19. mars 2011

Gud på Nav

AV TONE DALHAUG.
Hvorfor skjer det så lite mirakler her i Norge? Det spørsmålet kommer opp med jevne mellomrom, særlig når noen kommer hjem fra misjonsturer til eksotiske himmelstrøk. For det kan virke som det er mer dagligdags med bibelske mirakler i land med mindre materialisme, færre sosiale goder og mer økonomisk fattigdom enn det vi har her. Visst skjer det ting i Norge, og mirakler kan være så mangt, ikke bare en fysisk helbredelse, men undringen er nå der likevel.
Spørsmålet har nok mange svar, men jeg fikk lyst til å fortelle deg om en samtale jeg hadde med en kvinne. Hun spurte meg om ulike ting. Jeg visste at kvinnen ikke var en troende kristen, men jeg valgte å snakke slik som var naturlig for meg. Jeg fortalte henne litt om livet mitt akkurat da, og svarte at jeg ber mye til Gud for tiden, at han skal vise meg veien videre.
- Hæ, ber du til Gud? spurte hun.
- Ja, jeg hadde ikke klart meg uten Han, svarte jeg.
- Jeg finner Gud på Nav jeg, det holder lenge for meg.
Svaret slo meg som ganske symptomatisk for vår tid og vårt land. Vi er proppfulle av goder. Jeg tror ikke dette svaret var typisk fordi hun ikke trodde på Gud. Jeg tror vi må gå i oss selv, vi som tror. Har vi så mange goder at vi glemmer å gå til Gud først, eller er det kun når nøden er størst og alle godene våre ikke hjelper oss lenger at vi søker Ham. Du husker sikkert spørsmålet Jesus stilte den syke mannen ved Betesda dammen. ” Vil du bli frisk? ”. Var ikke det et merkelig spørsmål å stille til en som hadde vært syk så lenge? Jeg tror det er et riktig spørsmål å stille til oss selv, som troende kristne i et land fylt av goder. Vil vi bli friske? Eller har vi det så innmari greit slik vi har det. Kanskje svaret på det er en del av svaret på det første spørsmålet.
                    

5 kommentarer:

 1. Thanks for your visit and encouraging verses Jan; I tried translating your page, but I could not. Have a great day:)

  SvarSlett
 2. A paz meu querido amigo, obrigado pela visita muito bom seu blog, Que Deus continue lhe abençoando.

  fica na paz.

  SvarSlett
 3. Oi San, tudo bem? A paz do Senhor.

  Então os milagres estao escassos por ai, é?

  Sabe que eu creio que um grande avivamento está para vir para terra e Deus tem preparados seus escolhidos para a ultima colheita.

  Creio que ainda veremos novamente a Glória de Deus sobre a terra antes do arrebatamento.

  Deus te abençoe e tenha um ótimo fim de semana.

  Pra Thaís Itaborahy

  SvarSlett
 4. Tack för ditt fina inlägg Jan. Vi förstår inte alltid Guds vägar. Men vi ber och lägger våra händer på de som är sjuka, för att Jesus själv har sagt att vi skall göra det. I sverige sker det inte mycket under heller, eller är det för att folk inte vittnar mer om det??? Jag vet faktiskt inte. Men jag tror ändå på mirakler och under, eftersom man själv har varit med och sett det. Jag önskar er alla på Katthult en riktig God Natt i Jesu Namn. Kramar!

  SvarSlett
 5. Amen!

  Have a great week.

  ~Ron
  *******

  SvarSlett