torsdag 17. februar 2011

JA,IDAG BLIR DET BAKING PÅ KATTHULT. SER DENNE GOD UT? :):)
EN TING ER SIKKERT,OG DET ER AT VI HER PÅ KATTHULT ER VELDIG
GLAD I KAKER. GODT LUKTER DET NÅR VI BAKER OGSÅ.


JA,TENK HVOR GODT VI HAR DET KJÆRE VENNER.VI HAR SÅ MYE 
OG TAKKE JESUS FOR.HAN SER TIL HVA VI TRENGER HVER DAG.
IDAG BLIR JEG MINNET PÅ 2 FANTASTISKE VERS,OG JEG HÅPER
OG BER OM AT DE SKAL BLI TIL VELSIGNELSE FOR NOEN.AMEN!!!
MATTEUS 6 VERS 33 OG 34.
 33 Søk først Guds rike og hans rettferdighet, så skal dere få alt det andre i tillegg. 34 Så gjør dere ingen bekymringer for morgendagen; morgendagen skal bekymre seg for seg selv. Hver dag har nok med sin egen plage.
MED DISSE HERLIGE VERSA + DENNE HERLIGE OPPSKRIFTEN
ØNSKER JEG DERE ALLE EN VELSIGNET GOD DAG HER FRA KATTHULT.
Kongekrans
En flott, saftig kringle er både vakker og smakfull. Spesielt denne, som er fylt med det beste av det beste, nemlig marsipan og rørte bringebær.
Ingredienser
200 g smør/margarin 
8 dl hvetemel 
2 1/2 dl melk 
25 g (1/2 pk) gjær 
1 egg 
3 ss sukker 

Fyll:
100 g revet ekte marsipan 
1 beger (240 g) Noras frosne rørte bringebærsyltetøy 

Pensle med:

1 sammenvispet egg 

Melisglasur:
2 dl melis 
1 ts sitronsaft 

Stekes ved 255 grader i ca. 20 min på midterste rille.


         OG SLIK GJØR DU:


1. Varm melken til fingervarme. Smuldre gjæren i en arbeidsbolle og tilsett litt av melken. Rør til gjæren er oppløst. Hell i resten av melken. 

2. Tilsett salt, sukker og kardemomme og ½ egg. Tilsett mykt smør. Hell i det meste av melet, men spar litt til utbaking. Arbeid det hele til en smidig og litt løs deig. Sett deigen til heving dekket med plast ca.40 min. 

3. Tin syltetøyet på kjøkkenbenken. Elt deigen på et melet bakebord og kjevle til rektangel 65 x 20 cm. Bre syltetøy over og dryss marsipan oppå. 

4. Rull leiven sammen som til rullekake. Form rullen som en krans på bakepapirkledd stekebrett. Legg et klede over og la den etterheve ca. 30 min. Pensle med sammenvispet egg og stek som angitt. Avkjøles på rist. 

5. Bland sammen glasuren. For tykk? Tilsett mer vann. For tynn, rør inn mer melis.P

2 kommentarer:

  1. MUMS;det bara vattnas i munnen när man ser alla godsaker du lägger ut,Jan Samuel!!!Bringebär är det detsamma som lingon,tror du??? KRAM!

    SvarSlett
  2. Den där såg inte bara god ut, den såg riktigt proffsig ut också. Gillar också bakverk, av alla slag.
    Ett passande bibelord kommer också ;)
    Jes 7:15

    SvarSlett