torsdag 17. februar 2011

Fruktbrød

Her kommer det litt mer snadder fra Katthult,

med en liten opptreden av Kattehylet.Åpen munn
Fruktbrød

Fruktbrød


1 stk. 
Ingredienser
3 dl melk eller vann
50 g gjær
1/2 dl Lys Sirup
1/2 dl flytende margarin
1 ts salt
1 ss tørket, knust pomerans (spesialforretning) eller hakket appelsinskall
250 g tørket frukt, f.eks. fiken, aprikos, tranebær og rosiner
2 dl grahamsmel (spesialforretning)
6-7 dl hvetemel

Et litt søtt brød som smaker fortreffelig med sterk ost og marinerte fikener.

Varm melken/vannet til ca. 35°C. Smuldre gjæren i en skål og tilsett den varme væsken. Bland i sirup, margarin, salt og pomeransskall. Hakk den tørkede frukten i små biter og bland den i deigen sammen med grahamsmelet. Elt i melet, litt etter litt til deigen slipper. La deigen heve tildekket i 45 minutter. Dryss litt mel på bordet, og elt til deigen blir smidig. Form den til et brød, som legges på en bakeplate med bakepapir. 

La brødet heve i 30 minutter. Sett ovnen på 200°C og stek brødet på nederste rille i ca. 45 minutter. Legg et stykke folie over brødet etter halvparten av steketiden slik at det ikke blir for mørkt. Pensle brødet med vann når det er ferdigstekt og la det avkjøle tildekket på rist.

5 kommentarer:

  1. Oh, vilken gullig liten katt!!!Nu får du snart inte lägga ut fler läckra recept,snart har du halva Sverige utanför dörren,hahaha!!! Ha det "gott"!!!

    SvarSlett
  2. This bread looks and sounds absolutely delicious.
    Thanks for visiting my site.

    SvarSlett
  3. Hahaha.... Vilken liten tuff katt, jätte söt! Jaha..Matdax! Ser verkligen gott ut.

    SvarSlett
  4. Jan, jag har hittat några translate. ( jag tog en själv med ) Du trycker på Design, tar sedan lägg till en Gadget. Uppe till höger stå det en sökruta, där skriver du translate, så kommer det upp några att välja på. Lycka till Kram!

    SvarSlett
  5. Ja, det är rätt. Nu får vi se om det fungerar, annas kan man välja en annan. Nu önskar jag God Natt och Herrens välsignelser till Dig, fru och barnen.Kram!

    SvarSlett