fredag 25. februar 2011

Kjærlighet,hat og vår evige skjebne.

Av Edin Løvås.
I min ungdom kom jeg i kontakt med to eldre menn som hadde lagt hverandre for hat. De tilhørte samme menighet, men hadde fullstendig ulikt syn på hvordan arbeidet i menigheten burde drives. En gammel konflikt hadde også satt seg fast hos dem. Vi andre, som sto utenfor konflikten, så tydelig at mye av uenigheten og motviljen hadde sin grunn i at de var veldig ulike som mennesker. Den ene var utadvendt og likte å ha det livlig omkring seg, også i kirken. Den andre var innadvendt og ville ha det stillferdig i gudstjenestene. Etter hvert sluttet de å snakke med hverandre. Uviljen vokste til hat. Slik så det i hvert fall ut for oss andre. Den livlige begynte da å skrive brev, og den andre bar alltid på seg disse harde, uforsonlige brevene som et bevis på at motstanderen var ondskapsfull.
Jeg vet ikke hvem som var verst: han som skrev simple brev eller han som fylte innerlommene med de hatefulle brevene. Men jeg vet hva Gud ord sier om konsekvensene av hat mellom mennesker: «Vi vet jo at vi er gått over fra døden til livet, vi som elsker brødrene. Den som ikke elsker, er fremdeles i døden. Den som hater sin bror, er en morder; og dere vet at ingen morder har evig liv i seg.»
Kjærlighet betyr ikke at vi er nødt til å være enige i alt. Det betyr ikke slapp likegyldighet når det gjelder hvordan tingene ordnes i kirken. Det betyr ikke sentimentalt føleri. Det er fullt mulig for en kristen å være et sterkt menneske med bestemte meninger. En kristen kan til og med hevde sitt syn med kraft. Det gjorde både Peter og Paulus. Samtidig var disse to fulle av kjærlighet, vennlighet og godhet.
Men det å kjæle for hatet – det går ikke. For det står skrevet at kjærligheten«gjemmer ikke på det onde».
Det er sannelig godt at Gud er dommeren. For han kjenner alle ting og dømmer rettferdig.
Johannes 3 vers 13 til 18.
                                 
                                         KLAGESANGEN 3 VERS 41
            

3 kommentarer:

 1. Ja,vet man att någon har något emot en,eller man själv har något emot någon:Gå först och gör upp,innan man kommer inför Herren,står det.Annars blir inte våra böner ens hörda!!! Det är allvarliga saker du har delat i kväll,Jan Samuel!!! God Natt,säger jag.(ska upp vid 05.00)Herrens rika välsignelse! KRAM!

  SvarSlett
 2. Olá querido irmão Jan!!

  Graça e Paz!!

  Fiquei muito feliz com seu contato em meu blog e comentário.

  GLÓRIA A DEUS!!!

  Estarei sempre por aqui em seu abençoado blog.

  Ah! Já sou seguidora.

  Muito obrigada,

  Deus abençoe grandemente,

  Suely
  http://herdeirosdedeushd.blogspot.com/

  SvarSlett
 3. Bem-vindo ao meu blog Suely,
  e que Deus abençoe você e sua família!
  Saudações de
  Jan Samuel.

  SvarSlett