tirsdag 22. februar 2011

Legen som var omstrålt av lys.

Av Edin Løvås.
Matt 5,14-16
På et sykehus lå det en pasient med store smerter. Han kjente seg både nedfor og forvirret. Og han ba inderlig til Gud om hjelp. Da gikk døren opp, og den legen som forsto seg best på plagene hans, kom inn – helt utenom visittiden. Pasienten så ham omstrålt av et forunderlig, mildt lys. Legen kom bort til sengen, tok pasienten i hånden og sa noen få ord. Deretter gikk han. Pasienten hadde fremdeles vondt, men nedstemtheten og forvirringen var borte. Kristi lys hadde nådd sykesengen.
Dette stemmer med evangeliet: «Dere er verdens lys! En by som ligger på et fjell, kan ikke skjules. Og når en tenner et lys, setter en det ikke under et kar, men i en stake, så det lyser for alle i huset. Slik skal også deres lys skinne for menneskene, så de kan se de gode gjerningene dere gjør, og prise deres Far i himmelen.»
Pasienten oppsøkte siden legen og takket ham. Han fortalte om det milde lyset som hadde strålt da han kom inn i sykeværelset. Legen, som er kristen, ble glad, men kunne ikke riktig forstå det. Men er det egentlig nødvendig å forstå dette? Moses ansikt skinte da han kom ned fra det hellige fjellet, hvor han hadde talt med Herren. Men Moses visste ikke at det lyste av ansiktet hans.
Du skal heller ikke gå omkring blant dine medmennesker med den tanken at du bærer et lys fra Gud med deg. Det er Gud som lar lyset skinne.

1 kommentar:

  1. "Det lilla ljus jag har,det ska få lysa klart........"!!! KRAM!

    SvarSlett