torsdag 24. februar 2011

Middagstips + desserttips fra Katthult

Hentet fra:

RISOTTO MED FALUKORV MAJS OCH ERTER.

SNABBLAGAD MED SMAK AV CURRY .

Risotto med falukorv majs och ärter
1 st stor gul lök, finhackad
3 msk margarin
2 dl långkornigt ris
1/2 msk curry
4 dl hönsbuljong
1 1/2 dl majskorn
1 1/2 dl gröna ärter
ca 250 g falukorv i stora tärningar
2 st tomater

Gör så här
1. Fräs löken med fettet i en tjockbottnad gryta. Pudra över curryn och låt fräsa en stund innan riset vänds ner. Slå på buljongen när riset är blankt och sjud sakta under lock cirka 20 minuter.
2. Vänd ner majs, ärter och korv och hetta upp. Servera med tomatklyftor.


                                       DESSERT

Gino  –  med mörk choklad Receptbild - Allt om Mat

Gino – med mörk cho­klad

Eftersom vit choklad normalt innehåller mer socker än mörk choklad gör vi en variant av denna klassiska dessert.
 I originalreceptet ingår banan, men eftersom vi vill hålla nere kolhydratinnehållet byter vi den mot andra frukter och bär. 
 
Til 6 personer

Ingredienser

2 stäpplen
2 stapelsiner
2 stmandariner
2 stkiwi
1 dlbjörnbär
1 dljordgubbar
200 gchoklad, mörk, 70%
turkisk yoghurt

Tillagning

1 Sätt ugnen på 275°. Riv chokladen och låt den torka en stund, så blir den extra knaprig vid gratinering.
2 Skiva frukterna och lägg dem tillsammans med bären i en ugnssäker form. Strö över den rivna chokladen och grilla/gratinera i het ugn tills chokladen fått färg. Det tar inte många minuter.
3 Servera genast med en klick turkisk yoghurt.

2 kommentarer:

  1. Snabbt,enkelt,lättlagat och supergott:Det gillar jag!!! Ibland har man ont om tid,och då är det värdefullt med sådana här goda recept!!! Det må prövas!!! Tack för det,Katthult!!! KRAM!

    SvarSlett
  2. Ja, det ser gott ut. Här i småland lagar jag mest husmanskost. I dag ska jag marinera tjocka revbensspjäll, kokt potatis, grönsaker, gräddsås med svart vinbärsgele. Dryck: Kall mjölk. Ingen dessert på vardagar...Haha..KRAM!!!

    SvarSlett