torsdag 3. mars 2011

Blomsterelsker og organist

AV EDIN LØVÅS

«Når vi kommer til himmelen, vil vi få alle våre ønsker oppfylt,» sa presten i sin preken. Under kirkekaffen ble det litt samtale om dette, og en av tilhørerne fortalte om sine ønsker. Han ville ha en vakker hage og et kjempestort kirkeorgel. Mannen var blomsterelsker og organist. Nå er han hjemme hos Herren. Og hans venner kan tydelig se ham for seg, der han vandrer omkring i sin vidunderlige blomsterhage eller spiller på sitt veldige orgel. Barnslig? Kanskje det. Men er ikke himmelen nettopp oppfyllelsen av alle våre fineste lengsler og ønsker?
I den evige herligheten blir det perleporter og gullgater. Der renner livets elv, og der er det kilder med levende vann. Framfor alt skal vi se Jesus i all sin herlighet og glans. Der skal vi være sammen med ham for alltid. Der skal vi også møte igjen våre kjære som har gått hjem før oss. Sammen med englenes skarer skal vi prise Gud i den nye sangen.
Hvordan vet vi at dette er sant? Fordi Jesus Kristus selv har sagt det. Og fordi «han har tilintetgjort døden og ført liv og uforgjengelighet fram i lyset ved evangeliet». Dette skjedde da Gud vakte Jesus opp
fra de døde og førte ham hjem i triumf. Da banet han veien for alle Guds barn.
Blomsterelskeren og organisten fikk et smertefullt dødsleie. Han ropte til Gud om befrielse. Hans slekt og venner som sto omkring ham, ropte sammen med ham. Og da hjertet endelig sluttet å slå, priste de Gud som hadde ført ham inn i himmelens herlighet og den glede som er evig.

3 kommentarer:

 1. AMEN! till detta inlägg. Man kan nog inte föreställa sig vad vackert det är där "uppe". Det finns inga ord som kan mäta sig med det, här på jorden. Märkligt att du skriver om detta. Jag åker till Kalmar i morgon. Ska på begravning igen. Det är mycket nu. Men Jesus giver oss kraft. Önskar er alla i Katthult Guds FRid och God Natt härifrån Berg. KRAMAR!

  SvarSlett
 2. Ja,MARANA,TA,Du vår Herre kom!!! I himlen finns det många ting jag längtar att få se.Av skönhet som allt annat övergår! Men då jag når det landet,och i härlighet framstår:JAG ÖNSKAR ATT SE JESUS FÖRST AV ALLT!!! Med de orden önskar jag God Natt och Herrens Frid över Katthult!!!

  SvarSlett
 3. Hi, Jan,

  Deus é muito bom.

  Louvo ao Senhor pela sua vida por estar em meu blog com seus comentários me abençoando.

  Deus o abençoe grandemente,

  Em Jesus,
  Suely

  SvarSlett