torsdag 17. mars 2011

Frikasse med rødspette

Frikasseé med rødspette
  • 
4
    4 porsjoner
  • Bilde av to skjeer
    Middels
  • Bilde av klokke
    20 - 40 min

Fisk og grønnsaker med en god saus, det er frikassé. Enkelt å lage og en god rett som faller i smak for de fleste. Denne retten kan lett varieres med andre grønnsaker og annen fisk.

Ingredienser

500 g rødspettefilet      
2 stk gulrot 
0,5 stk sellerirot 
1 stk selleri 
13 stk sukkererter 
1 stk persillerot 
1 bunt vårløk 
5 dl vann 
1 ts salt 

Frikassésaus 
2 ss smør 
3 ss hvetemel 
5 dl vann 
1 dl melk 
2 ss persille 
  salt og pepper 

Framgangsmåte

  • Rens og skjær grønnsakene i pene kubber, terninger eller staver.
  • Sukkerertene deles i to eller tre, vårløken i tykke skiver.
  • Hakk det grønne på vårløken, det har mye smak.
  • Kok opp vann med salt og kok grønnsakene hver for seg til de er knapt møre.
  • Det grønne på vårløken skal ikke kokes.
  • Smelt smøret til sausen, rør inn melet og la det fres i 1-2 minutter.
  • Spe med grønnsakvannet til en fyldig saus.
  • Spe i fløten og la sausen småsurre i 5-10 minutter
  • Smak til med salt og pepper.
  • Varm alle grønnsakene i sausen og rør inn det grønne av vårløken og persille til slutt.
  • Kok opp vann til fisken, tilsett salt.
  • Skjær fisken i porsjonsstykker og legg dem i.
  • La fisken trekke til den er så vidt gjennomkokt,  4-6 minutter.
  • Anrett grønnsakene i sausen i et dypt fat og legg fisken over. 
  • Server med kokte poteter eller brød.
  • http://www.godfisk.no

2 kommentarer:

  1. Olá,boa tarde!Jan,muito obrigada por sua visita em meu blog.sou sua mais nova seguindora.Que delicia esta receita,adorei vou copiar para fazer no dia de páscoa,meu esposo e eu adoramos peixe.
    Um abraço a vocês,Fiquem com Deus...

    SvarSlett
  2. OH, Vad gott! Jag älskar fisk. I morgon ska jag ha kokt potatis, varmrökt lax med kall romsås,grönsaker...Det du. mums!

    SvarSlett