mandag 28. mars 2011

Kristus,vårt liv


 Religion eller relasjon?


”Kristus, vårt liv.”  Kol 3,4

En kristen bror var kommet i fengsel for sin tro på Jesus Kristus, og han fikk ikke saken sin prøvet for retten før han hadde sittet fengslet i svært lang tid.

Under rettssaken ble følgene ordveksling skrevet ned: ”Tror du fortsatt på kristendommen?” spurte aktor anklagende.

”Jeg tror ikke på kristendommen”, svarte den tiltalte broderen.

 Anklageren lo: ”Omsider har vi fått omskolert deg.”

 Men broderen svarte: ”Jeg har aldri trodd på kristendommen, jeg tror på Kristus.”

”Ikke driv med ordkløveri,” ropte aktor. ”Kristendommen og Kristus er det samme.”

”Nei, det er en stor forskjell.”

”Hva mener du med det?” spurte dommeren.

”Forskjellen er den at kristendommen er en religion. Den har kirker, forordninger og regler, prester og andre som arbeider i kirkene. Du kan stenge kirken, heve forordningene, arrestere prestene, men i hjertet mitt er Jesus Kristus til stede. Han er mitt liv. Du kan ikke få fjernet det. Han er med meg bestandig, til og med her i rettslokalet i dag. Hvordan skulle jeg kunne fornekte Han som har frelst meg? Jeg kan ikke la være å tro på Ham.”

Dersom vi velger å stole på en religion, kan vi oppleve å komme til kort. Men lever vi i Kristus, vil vi ikke bli forandret, uansett hvordan omstendighetene blir. Det er bedre å være i fengsel som kristen, enn utenfor fengslet som et ”religiøst menneske”.

Enda mer: hvem kan skille oss fra Kristi kjærlighet? Han bor i oss, og derfor seirer vi, hvor vi enn er.

                             
                           KLAGESANGEN 3 VERS 41

3 kommentarer:

  1. Vem kan skilja mig från Kristi kärlek?Månne ångest och förföljelse? Eller kan bedrövelse och hunger,skilja mig ifrån min Frälsare? NEJ,jag vet att varken döden,livet,något som ska komma,eller är.Ej någon makt i höjden,eller djupet,kan mig skilja från min Herre kär!!! Tack och Lov!!! Kram,Katthult!!!

    SvarSlett
  2. HALLELUJA, JAG HÅLLER MED SYRRAN. INGENTING, KAN SKILJA OSS FRÅN JESUS...VI SOM FÖRUT VAR FÅNGAR UTI SYNDEN; HAR FÅTT KOMMA IN I JESU FRIHET. PRISAT VARE HERRENS NAMN! TACK OCH LOV!!! Välsignat inlägg "Katthultarn" KRAM!

    SvarSlett
  3. Vilken upplyftande text! Ingen och inget kan skilja mig från Jesus, min Frälsare! Tack och lov! Tack Jesus att du ville komma in i mitt hjärta, in i mitt liv... Tack att du blev mitt liv! Halleluja!!! // Karin

    SvarSlett