fredag 1. april 2011

En gobit til kaffen må også til

Rullekakedrøm

Rullekake lager du i en fei.
Varier gjerne fyllet med syltetøy,
andre frukter og bær og vaniljekrem.
Ingredienser
Bunn:
4 egg
125 g sukker
100 g mel
3 ss kakao
1 ts bakepulver

Fyll:
1/2 beger (225 g) kakeglasur, lys eller mørk
3 ½ hermetiske pærer
3 dl kremfløte

Glasur:
1/2 beger (225 g) Iduns kakeglasur, lys eller mørk

Pynt:
1 dl kremfløte, pisket
2 hermetiske pærer, skåret i tynne skiver


Slik gjør du


Kakebunn:
1. Stivpisk egg og sukker.
2. Bland sammen mel, kakao og bakepulver, sikt det over eggedosisen og vend det forsiktig inn.
3. Dekk bunnen av en langpanne med bakepapir. 4. Fordel røren jevnt over og stek som angitt.
Stekes som angitt. Legg formen over kakebunnen til den blir avkjølt.

Fyll:
1. Pisk kremfløten stiv og bland inn syltetøyet.
2. Fordel kremen jevnt over kakebunnen.
3. Skjær pærene i tynne skiver og legg opp. Rull kaken sammen fra langsiden.
4. Trykk forsiktig på den slik at den får en fin fasong.

Glasur:
1. Varm glasuren i vannbad og smør forsiktig over midten av rullekaken.
2. Pynt med pisket krem, pærer og noen friske bær.

Sett kaken kaldt frem til servering

Stekes ved 200 °C i ca 8-10 min, på midterste rille.

2 kommentarer:

  1. Hejsan! Här har jag aldrig hälsat på förut men det beror på att jag inte visste om denna härliga blogg! Här var verkligen välsignat och trivsamt och jag som själv bor nästan vid norska gränsen, jag blir så glad över det norska språket, jag känner mig hemma! Så fantastiskt goda rätter och så fina foton! Här blir det spännande att komma och hälsa på! Önskar dig och familjen Guds välsignelse från hela mitt hjärta! Tack för att jag fick titta in! Jag vill gärna följa den här bloggen! Kram till er!

    SvarSlett
  2. Det var värst vad du lagar mat,bakar och står i,Katthult!!! Du fresta med så mycket gott att vi står snart och bankar på dörren!!! HA,haha!!!Kram!

    SvarSlett