tirsdag 5. april 2011

LITT SNADDER TIL KAFFEN?

Verdens beste ostekake

Mange har ostekake som en favoritt av kakene.

Du blir garantert ikke mindre 

glad i ostekake av å

prøve denne varianten!

Lag kaken dagen før den skal serveres.
Ostekaken trenger litt tid for å stivne etter steking.
Ingredienser:
100 g  smør
1/2 ts  kanel, malt

Ostefyll:
1 dl  seterrømme
1  sitron
150 g  sukker
4  egg

Søt rømmekrem:
2 dl  seterrømme
2 ss  melis
Framgangsmåte:
Knus kjeksen grovt og ha den i en matprosessor sammen med romtemperert smør og kanel. Kjør alt til en jevn masse.
Hell kjeksblandingen i en terteform/springform med løs bunn, 26 cm i diameter.
Fordel kjeksblandingen godt og klem det sammen som til en bunn.
Stek bunnen på nederste rille ved 180 °C i 10 minutter.

Fram
Rør ost og rømme til en klumpfri røre. Tilsett resten av ingrediensene og visp det sammen. Bruk saften og skallet fra sitronen. Hell ostefyllet over kjeksbunnen. Skru ned temperaturen til 140 °C og stek i ca. 30 minutter. Kaken er ferdig når den har stivnet langs kantene, men fortsatt ”disser” på midten. Da smaker kaken aller best! Avkjøl kaken.

Slik gjør du
Stivpisk rømme og melis og fordel kremen over kaken. Pynt med strimlet sitronskall og sitronmelisse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar