søndag 3. april 2011

Nye tider, nye farer.

Før i tiden, på 80 tallet for eksempel, da var foreldre redde for at ungdommene skulle begynne med narkotika eller anabole steroider. Enda lenger tilbake var det verste som kunne ramme en familie at den unge ble gravid før de var gift. 
 
I dag er også foreldre redde, men for så mye mer. Ikke bare for ungdommene sine, men for barna sine. Vi er redde for at de får for mye stråling fra mobilene sine og utvikler kreft før de er 30. Vi er redde for at hørselen blir ødelagt av ørepropper som kan se ut som om de har grodd fast i øregangen. Vi er redde for at de bruker for mye tid foran PC og blir hekta på spill.
 
Vi er redde for at de blir påvirket av alt de ser på nettet. Og vi er redde for at norskspråket er i ferd med å bli helt herpa av sms og chattevokabular. Vi er redde for at de skal mobbe eller bli mobbet på web’n eller treffe sexualforbrytere via nettsamfunn.
 
Vi er redde for at de får i seg for mange e - stoffer, for mye hormonpreparater og giftstoffer fra matprodukter. For mye fastfood og for lite trim, og for alle diagnoser med mange bokstaver. Og til slutt er vi redde for alle farene vi ikke vet om, men som vi sikkert snart får vite om. For vi vet jo så mye i dag.  Å ja, jeg glemte en ting. Virus med dyrenavn er vi blitt redde for. I det hele tatt er det mye å frykte, mye å tenke på for foreldre i dag.
 
Da er det godt å kjenne en som vet om alt. Om alt som er og som vil komme. En som vil gi oss visdom når vi ber om det. En som vil bære våre bekymringer når de blir for tunge for oss. En som vil fullføre det verk han har begynt i våre små og store håpefulle. Det skal du føle deg trygg på oppi alle de nye farene. Gud har oversikten,og det er verdt å dele med andre foreldre.

3 kommentarer:

 1. Olá Jan, gostei da imagem da casa no seu blog, muito lindinha.
  "Aqueles que não eram meu povo eu chamarei de meu Povo. A nação que eu não amava chamarei de minha amada. E no mesmo lugar onde foi dito: Vocês não são meu o meu povo, ali eles serão chamados de os filhos do Deus vivo" Rom 9:25-26
  Linda semana para vc e família. Deus abençõe!

  SvarSlett
 2. É somente Nele que repousa nossa esperança.
  Boa Noite

  SvarSlett
 3. Obrigado pelos comentários meus amigos no Brasil
  Que Deus abençoe você e sua família

  Jesus é o caminho a verdade ea vida
  e nada é impossível para ele

  SvarSlett