søndag 8. mai 2011

Frihet i Kristus

AV DAVID WILKERSON.
"Og dere skal kjenne sannheten, og sannheten skal frigjøre dere." (Joh.8:32)
Det finnes ingen rettighet tilhørende menneskeheten som er viktigere enn RETTEN TIL Å VÆRE FRI FRA SYNDENS MAKT. Friheten til å synde etter egen vilje er ikke frihet, tvert imot fører den til et slaveri som krever alt.
Friheten Kristus tilbyr er å få brutt hver lenke til synden og åpne alle fengsler med onde vaner. Å antyde at noen livskontrollerende synder skulle bli godtatt av Gud er å beskylde ham for brutal uaktsomhet og likegyldighet. Hvilken kjærlig Far ville godta at hans barn ble holdt lenket og brukt som slaver?

Kan en kristen fortsette å gi etter for hemmelige lidenskaper og behage Gud? Mitt svar til det er dette: Hvorfor ville han ønske det? Det blir som å spørre: "Kan en mann være på sitt beste lenket i et fengsel?" Hvorfor ville noen fange foretrekke å være innelåst når en dommer står ved en åpen port og peker på veien til friheten? Det har ingen hensikt å fordømme synder bare som avskyelige, som unaturlige, eller som en perversjon eller moralsk fordervelse. Dette er bare bivirkningene av det virkelige problemet - FANGENSKAPET.

Bibelen sier at SANNHETEN SETTER MENNESKET FRI.
Kristus døde for å sørge for den friheten, og han tillater ikke at menneskene lager spott om det. Jeg er overhodet ikke interessert i de eldgamle diskusjonene om hva synden i Sodoma var, eller i å kløyve teologiske hår omkring hva Bibelen sier eller ikke sier om homoseksualitet, alkoholisme, narkotika, avhengighet eller andre slike livskontrollerende vaner. Alt jeg vet er at når mennesker tar imot sannheten om Kristus så setter det dem i frihet - punktum! Og bare for at menneskene ikke skal kunne forklare kristen frihet som retten til å synde etter egen vilje, har Gud helt klart definert hva den friheten består i:

"Det menneskene av naturen trakter etter, betyr fiendskap mot Gud, for vår onde natur bøyer seg ikke for Guds lov, ja, den kan ikke gjøre det. Slik menneskene er i seg selv, kan de ikke være etter Guds vilje." (Rom. 8:7-8)
 

5 kommentarer:

 1. Att leva i frihet är det viktigaste i frälsningen . Vi kan vara bundna utav andra ting än synd men Jesus vill att vi skall vara fria och befriade även ifrån de lovliga tingen. Jag har ett företag som hjälper lantbrukare att få ledighet ifrån sina djur vi tar hand om dem. Ibland ringer jag till mina medarbetare när jag behöver skaffa hjälp till en lantbrukare. Den Första frågan jag ställer är du fri idag. Om han eller hon är upptagna kan jag inte använda mig utav dem . Därför är det viktigt att vara fri som kristen.

  SvarSlett
 2. Ja, Jesus vill bryta bojor och band, Ja, Han vill att vi skall vara fullkommligt fria. Allt vad i binden på jorden skall vara bundet i himmelen, och allt det i lösen på jorden, skall vara löst i himmelen. Tack för ett fint budskap, må Herren dig rikligen välsigna, önskar Dig en God Natt. Kram!

  SvarSlett
 3. Tusen takk for kommentarer kjære venner!!!!!!!
  Igjen blir jeg minna på at vi må løfte vårt hjerte og våre hender til Gud i Himmelen.Klag.3 vers 41.
  Når vi ser alt det vonde som skjer rundt i verden tror jeg det er mer viktig enn noen gang at vi er mye i bønn.Bønnens makt er stor!!!!!!!

  SvarSlett
 4. Tack för läsning av David Wilkerson! Jag känner så stor tilltro till honom och tar till mig varje ord! Ja, Jesus är den ende som kan sätta oss fullständigt fria! AMEN! Guds välsignelse! Önskar dig och familjen en riktigt fin vecka! Kram!

  SvarSlett
 5. Hei og takk for god oppbyggelse!
  Ei venninne leste opp for meg (fra avisen Dagen)over telefonen at David Wilkerson var omkommet i ei bilulykke i USA.Det var jo et sjokk å høre.Har personlig ikke lest det i media.
  Forstår ikke alltid Guds personalpolitikk.....

  Hils din kjære Solstråle

  SvarSlett