mandag 6. juni 2011

GRIP MULIGHETEN.

AV TONE DALHAUG.

Jeg sitter på en benk utenfor et barnehjem på Filippinene. Jeg snakker med Dave, som er 16 år. Han har bodd her hele sitt liv. Jeg vet at skolearbeid ikke er det enkleste for ham. Likevel drømmer han om å bli filmregissør. Han er flink til å male og tegne, danse og spille piano.
Jeg leseri en brosjyre fra barnehjemmet. Her er det historier om barn som har fått nye familier. Barn som har hatt store utfordringer med seg inn i livet, men som har blitt gitt en mulighet. Det er bilde av ei nydelig jente på 21 år som ble født med en hånd for lite og sammengrodde fingre på den andre hånden. Hun fikk familie i USA og gikk igjennom en rekke operasjoner. I dag er hun en dyktig pianist.
Hvordan er det mulig, tenker jeg. Jeg tror det handler om mange ting, om å ville noe, tro på noe, følge drømmene dine, og ikke minst bli gitt en mulighet. Men kanskje aller mest handler det om å gripe muligheten. Vi som i tillegg tror på en allmektig Gud, hvor mye mer skulle ikke det umulige være mulig. Uansett hva ditt utgangspunkt er, uansett hva du har gjort, uansett hva som har blitt fortalt deg, så gjelder Guds ord for deg. Ingen ting er umulig for den som tror, sier Han til deg.
Jeg tror Dave vil gripe de mulighetene han får. Jeg synes jeg ser det i øynene hans, på tross av hans vanskelige utgangspunkt i livet tror jeg at han vet at ingen ting er umulig. Han kjenner Gud og Gud kjenner ham. Kanskje han en dag blir filmregissør. Det skulle ikke forundre meg.
Du vet vel at Gud har gitt deg en ny mulighet? Rett og slett fordi han elsker deg. Men det er opp til deg å gripe den.

Gode Himmelske Far,hjelp oss alltid å sette vår lit til deg

slik at du kan vise oss neste steg på den veien du har ferdig for oss. AMEN!!!!!!!

stacks_image_4B6BCDA4-2197-4376-B67C-F0C345C50CB4

2 kommentarer:

  1. I am unable to select 'english' to translate your blog. The options are partialy blocked so I do not know what language to choose.

    SvarSlett
  2. Tack för ditt inlägg. Ja, vi sträcker oss efter det som är där ovan. Allt är möjligt för den som tror. HALLELUJA! PÅ BRÖLLOP JAG BJUDITS AV URTIDENS GUD. I HIMMELENS SKÖNA PALATS. I DRÄKT, O, SÅ VIT, I BLODTVAGEN SKRUD, JAG SKYNDAR ATT TAGA MIN PLATS...Önskar dig och din familj: Herrens alla välsignelser. Kram !!!

    SvarSlett