søndag 12. februar 2012

-SORG-

I dag skal det handle om noe vi alle er nødt til å gjennomleve,- nemlig sorg. For ingen kan gå gjennom livet uten å oppleve uventede og ubehagelige tap,- og sorgen hører med til det vi alle må gjennom.

Sorg er kjærlighetens pris. Sorg er ingen sykdom, men det er vår naturlige reaksjon på det å miste noen eller noe som har betydd noe for oss. For prisen vi mennesker er nødt til å betale for å bli glad i noen,- det er nettopp sorgen og savnet når den uunngåelige bortgangen er et faktum.
Sorg kan være tungt å bære. Den kan oppleves fysisk smertefull, og den medfører for noen at livet og framtiden føles meningsløs. Det er enda tyngre å sørge alene. Vi trenger medvandrere i sorgen som har utholdenhet til å lytte når vi setter ord på den vonde livsfortellingen.
Sorgarbeid sier vi, - og det er et godt uttrykk. For sorg er en jobb, og det kan være hardt arbeid å komme seg gjennom sorgprosessen.
Bibelen er full av ord til trøst i sorg. Den inneholder utallige fortellinger om mennesker som kjemper seg gjennom den vonde sorgen. Bibelen byr ikke på noen lettvinte eller billige løsninger i sorgen. Her tas alvoret og smerten på alvor. For Gud leder ingen utenom det vonde, men Han tilbyr oss et nærvær midt i det som er vondt.
Troen kan gi mot til å leve videre, også med sorg og savn. For Gud er ikke bare en Gud som befinner seg i det høye,- men Han er også en Gud som bøyer seg helt ned og som vandrer sammen med oss i smerten, sorgen og fortvilelsen. Troen på Gud gjør ikke sorgen mindre, men kan gi styrke til å bære den og til å komme oss gjennom.
I Jesaja 57 vers 15 står det:
Så sier han som er høyt opphøyet,
som troner evig og heter Den Hellige:
I det høye og hellige bor jeg
og hos den som er knust og nedbøyd i ånden.
Jeg vil vekke de nedbøydes ånd til liv
og gjøre de knustes hjerter levende.
HILSEN MED GUDS RIKE VELSIGNELSE HER FRA KATTHULT.
Jesus loves you

3 kommentarer:

 1. TACK för detta inlägget,Katthult!!!...Sorg är något som vi alla får gå igenom,men vi sörjer inte på det sättet, som de som är utan hopp!!!...KRAAAM!!!

  SvarSlett
 2. Jag vill även tacka för detta inlägg.. håller med dig helt sorg kan vara mycket jobbigt men det är underbart att veta att det finns någon som bär en genom detta. När vi inte orkar så har vi den tillförsikten att Jesus tar hand om allt
  kram Alex

  SvarSlett
 3. Ble minnet om å lese bloggen din i dag. Og det er godt å bli minnet på at sorgen viser at det vi mistet var kjært for oss.

  SvarSlett