tirsdag 15. januar 2013

Praktisk og barnsligI Stavanger bodde det en hermetikkfabrikant som var en levende kristen. En kveld satt han i samtale med en venn. Den andre understreket at Jesus er nærværende over alt, og at han var hos dem akkurat der og da. Fabrikanten reiste seg og tok en stol som han plasserte midt på gulvet. «Du vet at jeg er en praktisk mann,» sa han. «Litt barnslig er jeg vel også,» la han til. «Tror du at jeg kan tenke meg at Jesus sitter på den stolen, slik at sannheten om hans nærvær kan bli levende for meg?»

Den andre syntes nok at dette ble vel praktisk og litt for barnslig. Han fikk en rynke i pannen og et skeptisk uttrykk i ansiktet. Dette merket fabrikanten. Han grep en Bibel og tok et såkalt tommelgrep. «Nå skal vi se hva Herren sier,» sa han. Den andre så at han slo opp i Det gamle testamente og tenkte at «det blir vel noe bort i veggene. Gud veileder ikke på den måten». Men fabrikanten brast ut i en hjertelig latter og leste fra Salme 16, hvor det står slik i den gamle oversettelsen: «Jeg setter alltid Herren for meg.» Deretter dro han vennen ned på kne ved siden av stolen. Begge ble grepet av en forunderlig opplevelse av Herrens nærvær. Det var som om de så ham sittende der på stolen, og de priste Gud.

Etter noen minutter kom husholdersken inn og ble stående å titte på de to karene. Fabrikanten snudde seg mot henne og sa: «Du forstår Jesus er her, og han har vært her hele tiden, men jeg har ikke visst om det.»

Kanskje skulle noen av oss være litt mer barnslige og litt mer praktiske, selv om akkurat denne metoden sikkert ikke passer for alle.
MED DENNE ANDAKTEN AV EDIN LØVÅS ØNSKER JEG DERE
ALLE EI VELSIGNA GOD NATT HER FRA KATTHULT.

3 kommentarer:

 1. Det var en välsignad berättelse! Ja Jesus möter oss på alla sätt. Jag har märkt många gånger att desto mer barnslig och äkta jag är inför Herren, desto lättare är det att finna Honom!

  Var välsignade på Katthutlt!

  SvarSlett
 2. Jag håller med Myrra. Vi får vara såsom barn inför honom i all enkelhet och äkthet. En fin berättelse. Må Herren välsigna dig och din familj. Kramar till er !

  SvarSlett
 3. En väldigt fin berättelse, som beskriver att vi i barnslig tro får förlita oss på Herren Jesus!!!
  TACK & KRAAAM!!!

  SvarSlett