søndag 12. januar 2014

Et lite stearinlys


Høsten og vinteren er tiden for bursdagsfeiringer her i familien. For noen dager siden var det eldstemann sin tur. Tradisjonen tro står vi andre alltid tidligere opp og vekker bursdagsbarnet med sang, levende lys og en liten overraskelse på sengekanten. I og med at vi feirer mange bursdager i mørketiden så er soverommet fremdeles mørkt tidlig på morgenen. Den lille flammen på kakelyset vises knapt i den opplyste loftstuen, men idet vi stiger over dørterskelen og inn i soverommet skjer det fantastiske. Og det er like magisk hver eneste gang.
Den bitte lille flammen får full oppmerksomhet og mørket må vike for lyset. Flammen er bare 5-6 mm., men likevel lyser det opp et helt soverom. Det er rett og slett intet mindre enn fasinerende, at noe så lite kan utrette så mye. Ikke rart at vi som er kalt til å være lys i verden ikke må sette lyset vårt under et kar, men la det lyse så alle ser det. Ikke rart vi er kalt til de syke og ikke de friske. Ikke rart djevelen må fly for dette lyset. Ikke rart at frykten må vike for kjærligheten. Ikke rart at vi skal gjengjelde det onde med det gode, ikke rart at vi skal elske våre fiender.
Ikke rart at Jesus måtte komme til jorden.  Ikke rart at det lyset som Jesus var skapte omveltninger og forandring. Ikke rart at det i dag er tent slike lys over hele verden. Ikke rart at dette himmelske lyset en dag skal fortrenge alt mørke. Ikke rart at du og jeg syns der ute i mørket og at vi trengs som aldri før. For all del, ikke la den lille flammen din blåse ut, for da blir det igjen helt mørkt rundt deg. Du kan lyse opp et lite hjerte, et rom, et hus, en by, ja til og med en nasjon. Gå ut der og lys!
MED DENNE ANDAKTEN AV TONE DALHAUG
ØNSKER JEG DERE ALLE GUDS RIKE 
VELSIGNELSE HER FRA KATTHULT.

JEG ANBEFALER PÅ DET STERKESTE ET BESØK
PÅ TONES DALHAUGS HJEMMESIDE. http://livtilord.com/

4 kommentarer:

 1. SÅ välsignat dag är idag för nådens välsignelse över mej och över kyrkor av kristus och vi har stor tackesegelse idag för fröjd in den Heliga Andens kraft och vi får var till ljus och brev från Herren till varje person i livets mening med hoppet ,tack med välsignat dag i Herren keijo södertälje

  SvarSlett
 2. Ja tenk så godt å bli fullkommen efter samvittigheten, så vi lever efter den mengde lys vi har fått. Da kan Gud gi oss mere lys. Guds lys dømmer hjertets tanker og råd. Ta imot dommen og bli fri og salig. Hilsen Nils

  SvarSlett
 3. Blog encantador,gostei do que vi e li,e desde já lhe dou os parabéns,
  também agradeço por partilhar o seu saber, se achar que merece a pena visitar o Peregrino E Servo,também se achar que mereço e se o desejar faça parte dos meus amigos virtuais faça-o de maneira a que possa encontrar o seu blog,irei seguir também o seu blog.
  Deixo os meus cumprimentos, e muita paz.
  Sou António Batalha.

  SvarSlett
 4. Tittar in och önskar dig och de dina en riktigt God och Välsignad Påskhögtid!!!
  Hoppas allt är väl och att ni mår bra...
  KRAAAM!!!

  SvarSlett