mandag 6. januar 2014

Gud elsker syndereANDAKT AV
EDIN LØVÅS

Gud elsker syndere. Han elsker ikke bare dem som gjør opp sin sak, som skjærer rent, som ber om tilgivelse og som får den fra Gud med et bibelord og av mennesker med et godt håndtrykk. Han elsker også de syndere som ikke straks, kanskje aldri kan ordne opp, ikke skjære rent, men må leve i en prosess. For slik er livet.Synderen kan likevel etter hvert komme til å oppdage at han er elsket og tilgitt av Gud mitt i elendigheten. Han får gå en vandring inn i Guds barmhjertighet. Han får kjenne og forstå at Gud elsker syndere. Etter hvert kan han også oppdage at Herren selv leder varsomt framover til indre fred. For fred kommer ikke alltid plutselig. Den kan komme langsomt.

Det er ikke alltid som i vekkelsesmøtet hvor et knefall, gråt og bønn ofte avløses av forsikringer om nåde, som deretter utløses i jubel der og da. På en halv time. Iblant i minutter. Her går veien gjennom nød og smerte. Men også da fram til Kristi løfte: «Min fred gir jeg dere.»

Hva skjer med et menneske som har det slik. Det blir ydmykt takknemlig. Kanskje også dette gjennom en utvikling hvor Herren leder varsomt gjennom selvforakten fram til en stille indre befrielse og til ydmykheten som en forunderlig gave. Det står jo skrevet at «De ydmyke gir han nåde». Jo, Gud elsker syndere.

Hvordan kan han det? Svaret er at Gud er kjærlighet. Derfor elsker han synderen, ikke fordi han eller hun er verd å elske – selv om vi alle er uendelig verdifulle for Gud – men fordi det er hans vesen å elske. Derfor står det også skrevet at han elsket oss først. Før omvendelsen, oppgjøret, skriftemålet og trovissheten. Først!

MED DENNE ANDAKTEN ØNSKER JEG DERE 
ALLE ET VELSIGNA GODT NYTT ÅR HER FRA KATTHULT.
JESAJA 12 VERS 2 OG 3 + ÅPENBARINGEN 3 VERS 8 TIL DERE ALLE.

3 kommentarer:

 1. Jag önskar er fortsatta,fina och Välsignade dagar på det nya året!!!
  KRAAAM!!!

  SvarSlett
 2. Å, så fint at du deler dette. Edin Løvås er en av mine store helter, han er fantastisk. Ønsker deg og dine et riktig godt nytt år - må det bli fylt av velsignelser!

  SvarSlett
 3. Så er det da vi som skal gjöre det samme. Elske menneskene slik som de er. Det er ikke lett. Vi elsker gjerne dem som er i vår smak og når de blir som vi vil ha dem. Men tenk at det går an, ved Guds nåde og hjelp å elske alle mennesker, inderlig av hjertet!

  SvarSlett