søndag 2. januar 2011

Rett ryggen,løft hodet og stå på tå.


For en generasjon og to siden hadde predikantene en del problemer som de ikke har i dag. Et av dem gjaldt de globale ødeleggelsene som Bibelen taler om. Under den første verdenskrigen, som varte fra 1914 til 1918, hadde tyskerne en fryktelig kanon, som de kalte Tykke-Berta. Den var så voldsom at den kunne skyte i stykker to hus på en gang, og det bare med en granat. Men Tykke-Bertas granat kunne likevel ikke ødelegge store deler av verden, slik Bibelen sier det. I dag kan selv et barn forstå Bibelens tale om dette. Og mange mennesker regner katastrofen for uunngåelig.
Men Herren har sagt til oss at vi som er hans folk skal rette ryggen, løfte hodet og stå på tå for å se over truslene som skremmer så mange. Han har sagt til oss at vi skal feste øynene på det riket han vil skape når katastrofen er over. Det er Jesus som gir oss dette bildet av vår holdning: «Men når dette begynner å skje, da rett dere opp og løft hodet, for da er deres forløsning nær.» Han har også sagt dette: «Vær ikke redd, du lille hjord, for det har behaget Herren å gi dere riket.»
Guds folk skal kjempe for vår verden og for folk som lider nød. Vi er ikke meldt ut av problemene og bare opptatt med hva som skal skje når Jesus kommer igjen. Men samtidig som vi arbeider og sliter, ofrer og ber for våre nødlidende medmennesker, skal vi holde fast ved det store perspektivet. Det forteller at Jesus kommer igjen og skal sette alt i rett skikk.
Kan man tro på slikt? Svaret er dette: Et menneske som har satt hele sin lit til Jesus Kristus vet at det blir slik som han har sagt. For det er han som har gitt oss håpet og løftet om det riket som kommer. Han både taler sant og er selve Sannheten.
Lukas 21 vers 28.

1 kommentar:

  1. Hei og godt nyttår!!!!!!!!!!

    Håper at alt står bra til med deg og dine:)

    Klem fra Yve:)

    SvarSlett