torsdag 3. februar 2011

Rappmunnet jentunge.

1 Tim 6,6-10
Misjonsbøssen ble satt fram på bordet, og pappa fortalte sin lille pike at de pengene som ble lagt på den, ble gitt til barn som ikke hadde hørt om Jesus. Fort som lynet sa ungen: «Pappa, pappa, jeg har aldri hørt om Jesus.» Det ble stor munterhet i familien.
Jenta var rappmunnet og ville vel ha noen kroner til godterier. Men den lille episoden kan stå som et godt eksempel på hvor raske mange av oss er når vi øyner muligheten til å øke våre inntekter. Grunnen er ofte at vi trenger midler for å skaffe oss det vi trenger for livets opphold, mat, klær og bolig. I vår del av verden er sannheten likevel at de fleste har mer enn nok til livsoppholdet, men hele tiden ønsker å heve den materielle standard. Og mange mener at mer penger betyr bedre livskvalitet.
På bakgrunn av dette er det verd å merke seg Jesu og apostlenes sterke advarsler når de snakker om vårt forhold til pengene. Til Timoteus skriver apostelen Paulus: «Kjærlighet til penger er en rot til alt ondt.»
La gjerne den muntre historien om jenta og misjonsbøssen bli en anledning til å ransake hjertet for å se om det er fylt av pengebegjær. Hele Paulus formaning til vennen og medarbeiderne lyder slik: «Gudsfrykt med nøysomhet er en stor vinning. For vi har ikke hatt noe med oss til verden, og kan heller ikke ta noe med oss herfra. Har vi mat og klær, skal vi nøye oss med det. De som vil bli rike, faller i fristelser og snarer og gripes av mange slags tåpelige og skadelige begjær, som styrter mennesker ned i undergang og fortapelse. For kjærlighet til penger er roten til alt ondt. Drevet av penger er mange ført vill og er kommet bort fra troen, og har påført seg selv mange lidelser.»

2 kommentarer:

  1. Väldigt bra och tänkvärt inlägg Jan. Kram! Ps. Du kanske är rik på målarfärg??? I så fall kan du skicka över lite till mig. Hahaha...

    SvarSlett
  2. Bra inlägg,säger jag också!!! Var får du allt ifrån? (det var fasligt vad Annika tjatar om målarfärgen,hon har råd att köpa färg själv,ha,ha) Ja, vi får vara tacksamma som har mat,kläder och tak över huvudet.Det är det inte alla som har.........Kram!

    SvarSlett