tirsdag 15. mars 2011


Rop det ut !
AV TONE DALHAUG
Du har kanskje hørt det du også. Fuglene proklamerer vår. På tross av at det fremdeles er vinterferie i deler av landet vårt og kalenderen og gradestokken viser vinter.
NÅR DU går ut døra en lys vintermorgen i disse dager legger du nok merke til det. Det kvitrer rundt hushjørnene. I følge en ornitolog jeg snakket med kommer akkurat denne kvitringen mest sannsynlig fra fugler som har vært rundt deg hele vinteren. Kanskje det er kjøttmeisen eller grønnfinken som er blitt lystige til sinns på grunn av lysere og lengre dager. Og de begynner ganske presist, på samme tid hvert år. Til og med noen av trekkfuglene som er på vei fra Afrika kvitrer under reisen, sa ornitologen. De varmer opp. Forbereder seg på det som kommer, sa han. Trekkfuglene er også veldig presise på hvilken dag de drar. Omtrent på samme dato hvert år.
INSTINKTVIS vet de at de skal reise, uansett omstendigheter så drar de. De vet at de skal finne territoriet sitt hvor nytt liv oppstår og hvor ny mat venter. Det virker som om de proklamerer det ut. NÅ kommer vi, det er mitt område der borte på markene kvitrer en sørlandsglad vipe.
NOEN GANGER skulle jeg ønske at jeg som troende hadde mer instinkter i meg. Uansett om omstendighetene viste noe annet, så ropte jeg ut sannheter fra Guds ord. Uansett når mørke kom over mitt liv, så reiste jeg meg og proklamerte sannheter fra Guds ord. Troen kommer av det en hører. Når vi hører fuglekvitteret så vet vi at det er vår i emning. Vi får tro av det, vi får håp og plutselig ser vi det manifestert rundt oss. Isen skal smelte, selv om det ikke ser slik ut, ennå.
SÅ, ROP UT Guds sannheter over ditt og andres liv, ikke for Gud, for han hører stille bønner også, men for din egen tros skyld.

3 kommentarer:

 1. Olá irmão Jan Samuel.
  Nós oramos por você e por sua família também.
  Salmo 37.
  Sidney e Francineuma.
  Um grande abraço.
  A paz do Senhor.

  SvarSlett
 2. I wish I could understand what you write... I do not speak your language, but I did want to thankyou for visitng my sight. Blessings to you.

  SvarSlett
 3. Jan Samuel og Solveig
  Vi ber for deg også.
  Salme 37.
  En stor klem.
  Jesus er alltid med deg.
  Freden av Herren.
  Sydney og Francineuma.
  Hilsen fra Brasil.

  Google Translation:

  Jan Samuel e Solveig
  Nós oramos por vocês também.
  Salmo 37.
  Um grande abraço.
  Jesus esteja sempre com vocês.
  A paz do Senhor.
  Sidney e Francineuma.
  Saudações do Brasil.

  SvarSlett