tirsdag 15. mars 2011

Twistbibel

AV TONE DALHAUG.
Liker du twist? Det gjør jeg. Alle de ulike smakene og den fargerike innpakningen gjør twistposen til en vinner i sjokoladehyllen spør du meg. Hvem er det som ikke finner en smak de liker oppi der. Lakris, kokos, kaffe, karamell, nøttesjokolade og marsipan til og med. Det er det som er så fint med twistposen og som gjør den svært godt egnet på kaffebordet i et lite selskap, alle finner noe de liker. Ja det er jo ikke alle smakene som er like gode. Banan og aprikos for eksempel, det blir for søtt og de blir alltid liggende igjen hos meg, kanskje til og med kastet.
 
Noen ganger lurer jeg på om vi har et slikt forhold til Bibelen. En sånn twistbibel hvor vi plukker de smakene som vi liker eller som passer for anledningen. Det er ikke noe galt i det nødvendigvis, for det er jo ikke mulig å dele hele Bibelen hver gang man skal ta frem noe fra Guds ord. Men i mitt daglige liv har jeg behov for mer enn en fargerik twist, og jeg ser mer og mer hvor fantastisk godt det er å innta hele bibelen som en stor sjokoladeplate. Systematisk ord for ord, vers for vers, kapittel for kapittel. Det fyller skikkelig opp om du skjønner, og jeg kjenner jeg får hele spekteret av Gud. Det er litt tyngre å gripe fatt i en stor sjokoladeplate enn å plukke fritt fra en fargerik twistpose. Men blir det liggende for mye igjen i posen vil vi ikke oppleve den fullkomne himmelske smaken. Jeg utfordrer derfor meg selv på det å lese de bitene som ikke alltid smaker like godt og innta hele bibelen, bit for bit. 

5 kommentarer:

 1. Först och främst, så kan vi börja med att lägga ALL MARSIPAN åt sidan Jan. Haha..."vidrigt" Ja, biblen ger oss mycket gott att bjuda på, och fördelen med den är att den aldrig sinar eller tar slut, Tänk dig, att gå omkring och suga på en bibelvers, det är och smakar himmelskt. Tack för ett välsignat inlägg. Kram!

  SvarSlett
 2. Då kan ju jag ta marsipanen,ha,ha!!! Vi får äta hela Ordet,det är ju vårt dagliga bröd!!! Tack för ett Gott inlägg,Katthult!!! Kram!

  SvarSlett
 3. Olá Jan!!!
  É um prazer recebê-lo no meu blog... que Deus o abençoe sempre!

  Esteja a vontade para voltar quando quiser... já estou te seguindo, segue lá tb!
  Grande abraço. Fica na paz!

  SvarSlett
 4. That's a good analogy. You are the first foreign blog I will follow. I'm thankful for online translators. We don't use the term "twist" to refer to candy in America so it took me a second. But I agree that we can do that.

  SvarSlett
 5. Well, I'm not sure what a twist is, but I really like chocolate. :) And, I understand your point about taking the Bible at whole, not just picking out the parts that make us feel good. It reminds me that it's important to remember that correction from God is out of love. Even when I don't want to be rebuked, God always has my best interest in mind. :)

  SvarSlett