mandag 16. mai 2011

Spekemat med eggerøre

Ingredienser
* 400 g spekeskinke eller speket kalkunfilet
* 200 g salami , gjerne av kalkun
* 200 g spekesnacks av kalkun
*
* gressløk til pynt
*
* Eggerøre:
* 12 stk egg
* 1 ½ dl vann eller fløte
* ca. ½ ts salt
* 4 ss hakket frisk gressløk
*
* 3 dl lettrømme
* 1 stk nettmelon
* 16 stk flatbrød

Slik gjør du:
1. Anrett spekematen pent på et stort fat. Pynt med frisk gressløk.
2. Pisk egg, vann og salt lett sammen med en visp.
3. Hell halvparten av røren i en panne som er så varm at smøret smelter lett uten å bli brunt. Trekk eggerøren sammen med gaffel etter hvert som den stivner. Dryss klippet gressløk over og legg eggerøren over på fat. Gjenta med den andre halvparten av eggene.
Server spekematen i følge med eggerøre, flatbrød, rømme med et gressløkdryss og melonbåter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar