lørdag 14. mai 2011

Vaksine mot ondskap

  Religiosas

AV TONE DALHAUG.
Husk å ta med vaksinasjonskortet da, sier helsesøster idet jeg reiser meg for å gå.  Jeg kjenner etter i lomma og løfter opp det gule kortet. God tur til Afrika, sier hun.

Som regel får man vaksiner mot tropiske sykdommer for å beskytte seg selv, men gulfebervaksinen er litt annerledes. Der må du i tillegg ha med deg et bevis på at du er vaksinert når du reiser. Hvis du kommer fra et område hvor gulfeberviruset finnes og forflytter deg til et annet land i tropiske eller subtropiske områder som ikke har viruset må du være forberedt på å vise dokumentasjon, også om du bare skal mellomlande.
 

Gulfeberviruset er et virus som overføres ved myggstikk mellom mennesker. Det har en sånn karakter at man ikke ønsker det inn i land som ikke har det. Et gult vaksinasjonskort med rette stempel gir deg adgang. Sånn er reglene og det er noe de fleste av oss forstår og aksepterer. Kreves det av oss, så tar vi den vaksinen og husker det kortet. Det er en del ting vi mennesker velger å kontrollere på grensene våre. Det er rett og slett en del ting vi ikke vil ha inn.
 
Adskillig vanskeligere er det å akseptere at vi må ha tatt en vaksine mot ondskap for å komme inn i himmelen. Det er faktisk det eneste kriteriet som stilles, men likevel så vanskelig å akseptere for mange. Gud vil rett og slett ikke ha den pesten inn i himmelen. Det tåles ikke. Det fantastiske er at det finnes ingen negative bivirkninger ved denne vaksinen. Bare positive. Du får et nytt liv her på jorda og inngang til evighetslandet. Det var derfor Jesus kom. Han er den vaksinen vi trenger mot ondskap.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar