torsdag 16. juni 2011

62_large

SE DEG TILBAKE?

AV TONE DALHAUG.

For et par uker siden ryddet vi rundt huset vårt og sådde gressfrø på en bar jordflekk. Jeg fant en frøboks i hageboden, som riktignok hadde gått ut på dato, men jeg sådde optimistisk. Nå kan jeg dessverre konstatere, ganske misfornøyd, at frøene ikke hadde noe liv i seg.


Etter min siste inspeksjon på jordflekken gikk jeg litt sur inn til mannen min. To uker bortkastet, sa jeg. Ingenting gress. Du skjønner, med den korte sommeren vi har i Norge vil jeg ha gress fort. Mannen min syntes det hele var litt fornøyelig og lo litt, mens han svarte. Glem det som er bak, vi kjøper nye frø i morgen. Og det gjorde vi. Tråkket og tråkket med støvlene på. Nye frø og mer vann.
Jeg måtte jo le litt jeg også. Han hadde et poeng. Se fremover. Men innimellom kan det faktisk lønne seg å se tilbake. Ikke for å deppe over spilt melk, spilt tid, eller ruske opp i gamle oppgjorte synder, som for lengst er kastet i glemselens hav. Tvert imot, for å lære og kanskje bli oppmuntret.
Hvorfor vokste ikke frøene. De hadde ligget uten jordsmonn og uten vann. De døde rett og slett. Hvordan er det i livet mitt. Hvor var jeg og hvor er jeg? Og ikke minst åndelig sett. Er det frodig grønt gress i livet mitt, som klippes og vokser seg enda tettere og sterkere, eller er det dødt og livløst?  Kanskje blir du oppmuntret. Du ser at det har skjedd mye. Det er kanskje langt igjen, men du er kommet et godt stykke på vei i din vandring med Herren. Vær litt stolt av det og takk Gud.
Det kan også hende du ser en tørr jordflekk. Men ingen grunn til å deppe. Jesus gir deg nye muligheter hver dag. Ta nye valg i dag, så friske frø, bearbeid jordsmonnet. Da vil du se grønt og frodig gress neste gang du ser deg tilbake.

3 kommentarer:

  1. Ja det var tänkvärda ord,så här på förmiddagen.Väl värda att ta till sig!!! Tack Katthult och ha en fin och välsignad dag!!! Kramar!!!

    SvarSlett
  2. 1000-Tack för uppmuntran Katthult. Ett välsignat inlägg, som jag tar med mig, för nattens timmar. Ha en skön fortsatt kväll med familjen i Jesu Namn. Kram!

    SvarSlett
  3. Ja, det var ord som jag tar till mig Jan Samuel! Tack ska du ha för att du påminner om vikten av att se till så det kommer liv och frisk och fräsch grönska från vårt inre. En livgivande kraft som Herren själv planterar i oss! Gud välsigne er!

    SvarSlett