onsdag 7. september 2011


Han var en god mann

Alle bibellesere kjenner til listen over Åndens frukter, slik de står beskrevet i Galaterbrevet. Men mange husker bare de tre første: «kjærlighet, glede og fred». Etter disse kommer det navnet på seks andre Åndens frukter. Blant disse er den frukt som kalles «godhet».

En mann som var bærer av denne Åndens frukt var Barnabas. Om ham står det at «han var en god mann». Han beskrives også som «en mann fylt av Den Hellige Ånd og tro». Denne mannen het egentlig Josef, men fikk etterhvert navnet Barnabas som betyr «trøstens sønn», som er et meget vakkert og talende navn på et menneske.

Han var en av de store lederne i kristenhetens aller første tid og visste sikkert når han måtte opptre med bestemthet og fasthet når han skulle ordne opp i problemer i menighetene. Men det som preget ham aller mest, var en utstråling av godhet. De som møtte ham, kom innenfor et felt av lys og varme. For, skriver apostelen Paulus, «lysets frukt er godhet».

Barnabas var også den som brakte en gave til den hungersrammede menigheten i Antiokia. Og denne mannen var ikke av den typen som bare leverte fra seg penger innsamlet fra andre. Han eide en gang en åker i Jerusalem. Denne solgte han og kom med pengene til apostlene, for at de skulle ha noe å gi til de fattige i menigheten der.

Så når Barnabas kom med pengegaven til Antiokia og når han ble sendt ut som leder i en vekkelse som brøt ut i den samme byen, kom han ikke bare med talegaver og penger. Han brakte med seg en bølge av trøst og godhet.

Måtte vi få mange slike skikkelser i Kristi kirke i vårt land.

2 kommentarer:

  1. Underbart att läsa. HALLELUJA!!! Låt godhet och nåd får följa oss genom livet. Vi få ha vår blick fäst, på Jesus och leva, och tjäna Gud i Andens nya liv. Önskar er alla en välsignad dag i Herren Kristus. AMEN!

    SvarSlett
  2. Jag instämmer med Vanja här!!! Vi är Kristusbrev,som läses av människor här i tiden!!! Ha en fin och välsignad dag!!! Vi tänker på er i bönen.......Kram!!!

    SvarSlett