lørdag 2. juni 2012


24 / 7 Av Tone Dalhaug

I vår tid så skal jo alt være så tilgjengelig og vi er godt vant. All slags teknologi gjør at vi når i alt og alle nesten døgnet rundt. Vi kan handle på nettet om natta om vi vil. Bestille ferien vår klokka ti, klokka seks eller ved midnattstid. Alt for kunden, alt for å selge. Men det er svært få mennesker eller firma som virkelig kan stille opp døgnet rundt hele uken. Alltid tilgjengelig gjør seg fint i reklame, men koster mye å gjennomføre.

Før stengte butikken klokka ett på lørdagene. Jeg husker det så godt for jeg hadde lørdagsjobb på matbutikk. I dag er det åpent langt utpå kvelden, og til og med på søndager finner du åpne matbutikker. Alt for å selge. I mange land er shoppingsentrene åpne hele helgen til langt mot midnatt. Alt for å selge.

I går kveld hadde jeg en fin bønnestund med ei av jentene våre. Mens vi ba sier hun: Takk Gud for at du er 24/7. 24/7 tenkte jeg. Ja! Han er virkelig det. Alltid tilgjengelig. Han overgår alle firmaer, sentralbord og shoppingsentre. Han, hvis øyne ikke blunder og ikke sover som det står i salme 121. Og han, hvis øyne er alle steder, som det står i Ordspråkene 22.

Vi tror virkelig på en alltid tilstedeværende, en allestedsnærværende og en alltid tilgjengelig Gud. Og det er ikke et salgstriks fra Gud sin side, men hans vesen som bare må være der for deg, alltid tilgjengelig for de som søker ham. Akkurat nå ser han deg, akkurat nå hører han deg, akkurat nå er han der for deg. Du trenger ikke skru på mobilen, sende epost eller gå ut døra. Bare si: Far, her er jeg, jeg trenger deg!

2 kommentarer:

 1. Det var mycket tänkvärda ord Katthultaren. Jesus Han är tillgänglig för oss alla. Vilken tid på tid på dygnet som helst, för oss alla, och är ständigt närvarande. Han giver och giver, och giver igen, för den som söker Honom. HALLELUJA !!! Ha en välsignad God Måndag til dere. Klem !

  SvarSlett
 2. Ja,hos Herren Jesus är det alltid öppet!!!
  Tack och Lov!!!
  Herren välsigne dig och de dina!!!
  KRAAAM!!!

  SvarSlett