torsdag 22. november 2012

SLIPP LATTEREN LØS
En god latter

av Tone Dalhaug

Vi sitter i bilen, datteren min og jeg. Vi er på vei til et eller annet. Jeg husker ikke helt hva, men jeg husker at det hadde vært litt hektisk før vi kom oss avgårde. Litt amper stemning kan du si, og vi var ikke på så veldig godt humør noen av oss. Plutselig sier jeg et eller annet som datteren min synes er så utrolig morsomt, og hun begynner å le. Jeg kjenner at jeg må ta et valg. Skal jeg fortsette min strenge mine eller se det komiske i situasjonen. Jeg velger det siste, og så er vi i gang. Vi ler og ler.
Og når først krampa tar deg, så ler man av alt. Når latteren roer seg er uoverensstemmelsene bleknet litt. Jeg skjønner at jeg maser litt vel mye, og vi får snakket sammen, men mest av alt ler vi.
Vi har hatt mange slike morsomme stunder i familien. Og når jeg tenker tilbake på egen ungdomstid og tiden som ung voksen så husker jeg best av alt de gode stundene rundt bordet hjemme, hvor vi lo. Vi mimret og delte gode minner, og latteren satt løst. Det er så utrolig befriende å le. Det letter på tungsinnet og problemene flyr nærmest avgårde med latteren. Vi ser ting i et litt enklere lys. De virker ikke så alvorlige lenger.
Jeg tror vi hadde løst mange ting ved å le litt mer. Ikke bare forlenger den livet sies det, men jeg tror den skaper større grobunn for kjærligheten. Både mellom søsken, mellom foreldre og barn og mellom ektefellene. Dersom vi kan le sammen, er det vanskeligere å henge seg opp i filleting. Dersom vi ler sammen er det lettere å se et større bilde, lettere å se muligheter.
I Job 8 vers 21 står det:
ENNÅ VIL HAN FYLLE DIN MUNN MED LATTER,OG DINE LEPPER MED JUBEL.
Jeg slår virkelig et slag for en god latter,og jeg vet at Herren elsker fruktene av det latteren bringer med seg. laugh
                                         
MED DENNE ANDAKTEN ØNSKER JEG DERE ALLE
EI VELSIGNA GOD NATT HER FRA KATTHULT. 

2 kommentarer:

  1. Ja, kära vän, det instämmer jag i! Fröjd i Herren är vår STARKHET står det i Bibeln. Ordet glädje nämns så många gånger. Jag tror att det är oerhört värdefullt att bli påmind om glädjen och fröjden i Herren, speciellt nu när så många är tyngda av världens press och elände, modlöshet och förlorat hopp. Då kan fröjden i Herren bringa nytt mod, nytt hopp, ny lust att vakna till och ta nya tag! Tack så mycket för ett jätteviktigt inlägg!
    Guds Fri och välsignelse över er kära vänner i Katthult!

    SvarSlett
  2. Jag instämmer helt och hållet med Myrra!!!
    Tack & Kram!!!

    SvarSlett