fredag 5. juli 2013

Her har jag aldrig varit sa hun.

Under en gudstjeneste i et stort frikirkelig gudshus i Stockholm innbød pastoren forsamlingen til å komme fram til nattverdbordet. Han ville at folk skulle komme dit for å stå tett sammen, slik at de kunne oppleve nærhet både til hverandre og til Gud. I denne kirken står ikke nattverdbordet plassert inntil veggen, men et stykke fra denne. En stor skare mennesker samlet seg til bønn og lovprisning.

Aller lengst fram kom en liten, gammel kone. Hun la sine krokete hender inn over bordet og hvisket: «Gode Gud! Här har jag aldrig varit.» Det var tydelig at hun var aldeles overveldet. Pastoren, som sto like overfor henne på den andre siden av bordet, ble dypt grepet. Den gamle kvinnen hadde mange ganger tatt imot nattverden, men helt framme ved selve bordet hadde hun aldri vært. Nå opplevde hun at hun sto på hellig grunn, og at hun sto foran Guds ansikt.

Altfor mange mennesker kommer til kirken uten noen gang å få denne overveldende opplevelsen av å være i Guds nærhet. Mange av dem holder bevisst avstand. Men Gud ønsker at du skal komme inn i hans nærhet på en måte som er naturlig for deg. «Herren har fortrolig samfunn med dem som frykter ham,» skriver David i en av sine salmer. Å frykte Gud betyr å ha respekt og ærefrykt for Gud, akkurat som den gamle kona opplevde det ved nattverdbordet.

Du er kanskje i nød og vanskeligheter. Det var også David. For han fortsetter slik: «Jeg vender alltid mine øyne mot Herren, for han drar mine føtter ut av garnet. Vend deg til meg og vær meg nådig, for jeg er ensom og i nød.» Den gamle kona hadde også hatt et strevsomt og bekymringsfullt liv. Det syntes på henne. Kanskje nettopp derfor lot Herren henne oppleve en hellig stund da hun ble trukket inn i det fortrolige samfunnet med Ham.

1 kommentar:

  1. Ja, i Guds närhet blir vi förvandlade och inget härligare finns än att stå i Guds närhet och bli omsluten av Hans väldiga Frid, Kärlek och Nåd. Det förvandlar på djupet och går nog inte ens att beskriva med mänskliga ord hur det känns.
    Ha det riktigt gott Jan Samuel. Vi tänker på varandra alla vi som sliter med värk och ber Gud om hjälp och helande! Gud välsigne dig och din Solstråla och hela er familj!

    SvarSlett