tirsdag 2. juli 2013

Spørreundersøkelse«Dør-til-dør-metoden» har vært ganske vanlig i kampanjer som tar sikte på å vinne mennesker for Gud. De som banker og ringer på dørene hos folk, må også ha en metode å gå fram etter. Ganske ofte tar metoden form av en spørreundersøkelse. «Vi kommer fra Evangelisk Kampanje og vil gjerne stille noen spørsmål: ‘Tror du på Gud? Tror du at Jesus er Guds Sønn? Tror du at Jesus døde for dine synder?’» Dersom man møter positive holdninger, kan kanskje samtalen føres videre og mennesker vinnes for Gud.

Jesus drev også med spørreundersøkelse. Han forhørte seg om folks mening om ham selv. For «da Jesus kom til traktene ved Cæsarea Filippi, spurte han disiplene: ‘Hvem sier folk at menneskesønnen er?’ De svarte: ‘Noen sier døperen Johannes, andre Elia, og andre igjen Jeremia eller en annen av profetene.’ ‘Og dere?’ spurte han, ‘hvem sier dere at jeg er?’» Da svarte Simon Peter: «Du er Messias, den levende Guds sønn.» Denne bekjennelsen har siden tont gjennom historien fram til denne dag. Jesus ble glad og begeistret for svaret og ga ham lederoppdraget som klippemannen.

I dag stiller han seg foran din hjertedør og kommer med det samme spørsmålet: «Hvem sier du at Menneskesønnen er?» Svaret du gir på dette spørsmålet er avgjørende, ikke bare for din innsats når det gjelder å vinne mennesker, men for din evige skjebne. Det var Gud, vår himmelske Far, som hadde åpenbart for Peter hvem Jesus var. Det samme kan han vise deg.

2 kommentarer:

 1. Tack för det du delar,käre Katthult!!!
  Herren Välsigne dig och de dina!!!
  KRAAAM!!!

  SvarSlett
 2. Tack för det du delar Jan Samuel. Jag tänker på det jag hörde berättas om ungdomar från Södermalmskyrkan i Stockholm. De var med nu på direktsändningen från Löttorps Camping på Öland. De berättade att de tar med kaffe och fikabröd och går ut på stan för att tala med människor om Jesus. De frågar "Tror du på Jesus"? Om de svarar nej, så frågar de "Men OM Han finns, vad skulle du önska att Han gjorde för dig" På så sätt får de igång ett samtal och sedan berättar de för den människan att de ska börja be för just detta böneämne som de önskade. De följer sedan upp det här på något sätt och jag blev så glad när jag hörde om detta, för jag vet vad bön förvandlar! Halleluja, broder!!!

  Sänder en sommarhälsning till er på Katthult och önskar er en riktigt fin och välsignad sommar!

  SvarSlett