lørdag 4. januar 2014

HEI KJÆRE VENNER.

JEG VIL IGJEN SLÅ ET SLAG FOR DEN UNIKE KUNSTEN SOM
GRY S OG DAG T HANSEN SKAPER PÅ SITT DRØMMESTED
HÅBERGET GÅRD PÅ FINNSKOGEN.

JEG HAR SELV IKKE FÅTT VÆRT DER ENNÅ,MEN AT JEG SKAL
PRØVE Å FÅ TATT EN TUR MED FAMILIEN MIN TIL SOMMEREN
ER HELT SIKKERT.
JEG VIL ANBEFALE ALLE OM Å TA TUREN DIT,OG IKKE MINST
GÅ INN PÅ DERES HJEMMSIDE FOR Å SE PÅ KUNSTEN
SOM DE SKAPER.
 ER SIKKER PÅ DERES KUNST VIL TREFFE DERE RETT I HJERTET,
OG AT DERE VIL FÅ ET MINNE FOR LIVET OM DERE TAR TUREN
TIL PLASSEN SOM JEG VELGER OG KALLE,
HIMMEL PÅ JORD.

Med dette ønsker jeg dere en fortsatt 
velsigna god helg her fra Katthult!!
http://www.haberget.no/


        

Fondvegg fra Trysil Kirke 
av Dag T Hansen
...
  Gry S. og Dag Hansen i Håberget ser over til Gravbergsskogene og Våler. De frykter vindmøllene som Våler kommune ønsker å bygge på Kjølberget, men enn så lenge ser de bare skog og fjell så langt øyet rekker.
  Oddgeir Bruaset, som lager «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu» for NRK, har vært på besøk hos ekteparet og datteren Solvår. Søndag vises programmet fra Håberget. Der Gry, Dag og Solvår har sin hverdag, sommer som vinter.
  Rovdyr og fugler er like innpå tunet, de har sitt eget kapell og i den gamle låven har de galleri og kan ha utstillinger.

  Viser livet sitt

  Finnene slo seg ned i Håberget på 1600-tallet. På det meste var det 72.000 mål skog til gården, men i dag er det bare igjen 120 mål.
  – Bruaset har vært her både på sommeren og vinteren. Det e
  r mye om livet vårt, hvordan vi lever, hva vi driver med og hvorfor vi lever slik. Vi fikk spørsmål om hvordan livet vårt ville ha vært dersom vi hadde bodd i byen. Det kan vi ikke svare på, for det er helt utenkelig for oss å flytte herfra, sier Gry S. Hansen. Som både gleder og gruer seg til søndagens TV-program.
  Dag driver med trekunst på gården, og får vist fram det han lager. Fra altertavler til ting man kan ha i stua. Familien har bygd sitt eget kapell i Håberget, og der er det igjen litt utsmykning av vinduene før det er ferdig.

  Bli gamle i Håberget

  – Vi har tenkt å bli gamle i Håberget, og håper det kan bli folksomt her etter at programmet er vist, sier Gry S. Hansen.
  Familien solgte ei leilighet i Oslo for å kjøpe gården. Inntektene har de fra to andre leiligheter de leier ut, pluss kunsten til Dag.
  – Vi kunne nok trengt litt høyere inntekter, og burde kanskje satse mer på turisme her, sier Hansen, som har Finnskogleden rett over tunet.
  – Det blir en livsstil å bo slik til. Vi trenger ikke å reise på ferie, vi har en flott natur rett utenfor døren. Jeg har en helse så jeg må være i aktivitet, og kan bare gå ut i skogen på tur. Det er heller ikke så mange butikker i nærheten, så vi handler ikke så mye, sier Gry S. Hansen, og føler at hun bor i villmarka. Slik vil hun at det skal fortsette.

  Viser _MG_4152.jpg

  Viser _MG_9672.jpg

  Viser _MG_9691.jpg

  Viser _MG_9666.jpg

  Viser _MG_7915_edited-1.jpg

  Ingen kommentarer:

  Legg inn en kommentar