mandag 31. januar 2011

Guds gaver kan ikke kjøpes for penger.

En kvinne i femtiårene døde i et buddhistisk land. Liket ble bundet i fosterstilling som tegn på at hun skulle gjenfødes til et nytt liv slik buddhistene lærer. Deretter ble det brent på et bål. Hennes eneste barn, en datter, betalte for bevertningen av en stor skare av mennesker som var møtt fram. Etterpå kom munker fra det nærmeste klosteret og fortalte at kvinnen ville bli en fugl i det neste liv, dersom ikke datteren kom til dem med penger for åtte meget kostbare seremonier. Fattige mennesker i dette landet setter seg i gjeld for livet når de får slike beskjeder. En norsk helsearbeider fortalte meg dette noen dager etter kremeringen. «På denne måten blir klostrene rike og folk fattige,» sa han.
Jeg ble meget opprørt da jeg hørte denne og flere andre historier som var enda verre. Kanskje var det samme slags raseri som grep apostelen Peter da en trollmann ved navn Simon tilbød ham penger i bytte for Den Hellige Ånds kraft. Den historien fortelles slik: Apostlene Peter og Johannes kom til Samaria og ba om at Åndens kraft måtte falle over de troende. «De la hendene på dem og de fikk Den Hellige Ånd. Men da Simon så at Ånden ble gitt ved at apostlene la hendene på dem, tilbød han dem penger og sa: Gi også meg denne makt, slik at den jeg legger hendene på, får Den Hellige Ånd. Men Peter sa til ham: Måtte både du og pengene dine forgå, du som tror at du kan kjøpe Guds gave for penger.»
Ingen kan komme til Kristi kirke og betale for å bli frelst. Ingen skal direkte eller via omveier måtte betale for Guds gaver. Dette gjelder også helbredelseshandlinger. For Jesus Kristus er kommet for å «gi sitt liv som en løsepenge for mange». «Vi er kjøpt og prisen betalt,» skriver apostelen Paulus. Det er kristendom. Det er evangeliets glade budskap.
Apg.8,14-21

2 kommentarer:

  1. Tack och lov,Frälsningen är gratis,Vi får komma fritt och för intet och ösa med fröjd, ur frälsningens källa!!!Halleluja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!KRAM!!!

    SvarSlett
  2. Oh!!! Vilken fin sida du har nu Jan. Jag har läst igenom alla inlägg du har skrivit, och det är fantastiskt bra. Ja, man blir heligt vred på sådana människor som lurar andra. Det är bättre att en kvarnsten hängdes om deras hals och de blev kastade i havet. Må vi visa andra vem Jesus är. Låt oss gå ut i denna mörka värld och sprida Hans ljus och värme. KRAMAR!

    SvarSlett